Delta gradi još jedan hotel u Ljubljani

23. Januar 2019
Foto: budući InterContinental hotel unutar kompleksa Delta Centar
Foto: budući InterContinental hotel unutar kompleksa Delta Centar

Kompanija Delta holding u ovoj godini očekuje mnogo novih investicija pre svega real estate. Od ovog sektora samim tim se, kako kažu u Delti, očekuje i najveći profit.

Za ovu godinu Delta holding najavio je kupovinu lokacije za izgradnju hotela Holiday Inn u Ljubljani. Ovaj hotel je brend IHG grupe sa kojom kompanija ima odličnu dugogodišnju saradnju i koja kao partner daje saglasnost za sve lokacije. Početak izgradnje planiran je po završetku pravno administrativnih procedura koje su u procesu.

- Nakon odlične saradnje sa nadležnim institucijama u Ljubljani prilikom izgradnje hotela InterContinental, odlučili smo da nastavimo naše poslovanje u Sloveniji. Smatramo da u Ljubljani postoji potreba za još jednim jakim hotelskim brendom, koji će biti nešto manje luksuzan od InterContinentala ali će imati visoke standarde usluge i kvaliteta - rekla je Zorana Ždrale Burlić, generalni direktor Delta Real Estate-a.

Ona je napomenula da će Delta u ovoj godini završiti tri velika projekta. Naime, otvaranje Delta Planet u Banjaluci najavljeno je za 21. marta, Delta Planet u Varni za 28. marta, a hotel Indigo u Beogradu do kraja godine.

- Realizacijom ovih investicija oslobađamo resurse za dalji razvoj našeg real estate porftolija u Srbiji i regionu. Spremni smo da počnemo izgradnju tri značajna projekta u Srbiji čim se za to stvore uslovi. Ti projekti su Delta Planet Autokomanda, nova poslovna zgrada Delta Holdinga i Delta centar u okviru kojeg će se nalaziti InterContinental Beograd - izjavila je Zorana Ždrale Burlić, generalni direktor Delta Real Estate-a.

A šta je sa Sava centrom?

Na pitanje novinara da li su završeni razgovori o javno-privatnom partnerstvu Delte i grada Beograda u Sava centru potpredsednik Delta holdinga Živorad Vasić rekao je da veruje da su pregovori na kraju.

- Delta holding bi, ako se postigne konačan dogovor, u Sava centru imala udeo od 49% a Grad Beograd 51% - rekao je Vasić.

U renoviranje Sava Centra kako bi postao kongresni prostor neophodno je, kako je rekao, uložiti oko 30 miliona evra.

Vasić je dodao da se konačna odluka očekuje za oko dva meseca.

Komisija za sprovođenje postupka za izbor partnera za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP Sava centar sredinom prošle godine donela je odluku da se ponuda Delta holdinga, kao jedinog ponuđača, odbije kao nepotpuna, ali i dozvolila da se nastave direktni pregovori "što zakoni dopuštaju".

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...