Budva dobija kompleks sa 20 apartmana i bazenom

18. Maj 2022
Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhi Studio Dizajn/Idejno rješenje/Printscreen
Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhi Studio Dizajn/Idejno rješenje/Printscreen

U Budvi je planirana gradnja apartmanskih objekata podeljenih u pet lamela, ukupne bruto građevinske površine 4952,46 m2. Ovaj projekat dobio je i zeleno svetlo glavnog državnog arhitekte.

Kako se može videti u idejnom rešenju za čiju izradu je bio zadužen Arhi Studio Dizajn iz Budve, a koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, apartmanski kompleks gradiće se na UP 4, u zahvatu DUP-a Pržno-Kamenovo za deo Kamenovo-Vrijesno, KO Sveti Stefan. Površina parcele iznosi 3450,05 m2 i u vlasništvu je investitora.

Kako je već pomenuto, predviđena je gradnja pet objekata, pri čemu su lamele A, B i C predviđene kao tri objekta u nizu i gravitiraju ka južnom delu parcele. Lamele D i E zamišljene su kao dvojni objekti i smešteni su u severoistočnom delu parcele.

Objekti su spratnosti 2G+P+2+Ps. Projektom je predviđeno da imaju apartmanske jedinice, garaže u podzemnim etažama, kao i pomoćne i prateće prostorije.

Planirano je ukupno 20 apartmana, pri čemi se svi sastoje od dnevnog boravka, jedne ili više soba, kuhinje i kupatila. Smeštajne jedinice namenjene su smeštaju turista na određeno vreme.

U okviru objekata predviđene su i recepcije sa ulaznim holom, te pomoćnim i pratećim prostorijama za ovaj tip objekata smeštenim u prizemlju ili podzemnim etažama na nivou garaža.

Zbog nagiba terena, a radi boljih vizura u prostoru karakterističnom za naselje, predviđena je izgradnja objekata koji su postavljeni na slobodni deo parcele predviđen za izgradnju, te izdignuti na platou ispod kojih se formiraju podzemne garaže. Pod objektima je predviđen garažni prostor na dva nivoa, što je u skladu sa potrebama ove urbanističke parcele, a u svrhu stabilizacije terena i rešavanja mirujućeg saobraćaja. Potreban broj parking mesta obezbeđen je u okviru sopstvene parcele, kao i u podzemnim garažama. Između objekata planirano je dvorište sa platoom i bazenom.

Kao investitori projekta navedeni su Jovan i Miodrag Dragović.

Izvor: eKapija
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...