Boutique hoteli čiji lobiji oduzimaju dah

07. Novembar 2018
Maison Souquet, Pariz
Maison Souquet, Pariz
Maison Souquet, Pariz
Maison Souquet, Pariz
Valverde Hotel, Lisabon
Valverde Hotel, Lisabon
Four Seasons Hotel Casa Medina Bogotá
Four Seasons Hotel Casa Medina Bogotá
Andaz Mayakoba Resort Riviera Maya
Andaz Mayakoba Resort Riviera Maya
Hotel Paradox, Santa Kruz
Hotel Paradox, Santa Kruz

Kada je reč o hotelskim lobijima, davno je prošlo vreme kada su hoteli želeli da fasciniraju goste odmah po ulasku u objekat svetlucavim kristalnim lusterima, zanosnim cvetnim aranžmanima i impozantnim stepeništem. Čini se da se hotelska industrija okreće više boutique izgledu, čineći da lobi prostori izazovu "wow" efekat svojim jedinstvenim karakterom. Predstavljamo vam hotele i njihove lobije koji se, uprkos maloj površini, odlikuju neobičnim i jedinstvenim stilom.

Maison Souquet, Pariz, Francuska

U Belle Époque eri, palata u kojoj je smešten hotel „Maison Souquet“ služila je kao „kuća zadovoljstva“, čiji su saloni bili tipično dekorisani egzotičnim motivima, kako bi se gostima približila atmosfera dalekih destinacija. Danas lobi ovog hotela u mavarskom stilu predstavlja omaž načinu uređenja iz prethodno pomenutog perioda. Raskošan enterijer ove prostorije (ornamenti na emajl panelima, pozlaćeno drvo ukrašeno kožom iz Kordobe) donet je u Pariz iz jedne privatne kuće izgrađene u 19. veku u Briselu.
 
Valverde Hotel, Lisabon, Portugal

Valverde boutique hotel sa 25 soba je možda najekstravagantniji luksuzni lobi u Lisabonu. Uređenjem u tamnim bojama, dizajneri su želi da pruže atmosferu privatnih klubova. U dizajnu malog lobija / biblioteke dominiraju fotelje od punog drveta sa tapacirungom u efektnim bojama, prugaste tapete na zidovima, stolovi od mermera koji su bili popularni 1950-ih u Italiji, ali i zabavni detalji kao što su porculanske lampe u obliku ćurke.

Four Seasons Hotel Casa Medina Bogotá, Bogota, Kolumbija

Kolumbijski arhitekta Santiago Medina Mejía izgradio je ovaj objekat neo-kolonijalnog stila 1946. godine, koristeći strukturalne i dekorativne detalje kao što su vitraži na prozorima, izložene grede i masivni kameni stubovi. Fokus malog lobija u hotelu „Four Seasons“ je na recepcijskom pultu, koji je zapravo umetnički rezbaren sto sa sličnom pozadinom koja pokriva ceo zid i plafon iznad recepcije. Ovi komadi nameštaja potiču iz starih španskih manastira.

Andaz Mayakoba Resort Riviera Maya, Plaja del Karmen, Meksiko

Dizajn lobija, koji se nalazi u zasebnom objektu u ovom meksičkom rizortu, stavlja fokus na prirodu i lokalnu kulturu. Objekat ima drvene zidove, kamene podove i plafon od trske na kome se nalazi okrugli otvor direktno iznad malog bazena, inspirisanog starim podvodnim rezervoarima vode karakterističnim za ovu regiju, a za koje lokalno stanovništvo veruje da ima mitsko značenje.
 
Hotel Paradox, Santa Kruz, Kalifornija

Santa Kruz je možda najpoznatiji kao destinacija za surfere, ali osim plaže ovde se nalazi i predivna šuma sekvoje, koja je poslužila kao inspiracija za dizajn hotela koji posluje u sklopu lanca „Autograph Collection“. U malom lobiju ima mesta samo za nekoliko belih stolica smeštenih oko stolova u vidu panjeva, zid urađen od stakla u kome je slika lokalne šume i možda najneobičniji „detalj“ je recepcija napravljena od debla 100-godišnjeg drveta eukaliptusa.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...