Boutique hotel Alhambra iz Malog Lošinja - jedan od 10 najboljih hotela u Evropi

09. Decembar 2020
Foto: Lošinj Hotels & Villas
Foto: Lošinj Hotels & Villas

Boutique hotel Alhambra, jedinstven lošinjski hotel koji je svojom raskošnom atmosferom oduševio goste iz celog sveta, čitaoci časopisa Luxury Lifestyle Magazine uvrstili su u deset najboljih hotela Evrope. U sklopu prestižne nagrade Readers’ Travel Awards 2020, među najboljima u kategoriji Best hotel in Europe nalazi se i hotel Bellevue 5*, još jedan nagrađeni predstavnik brenda Lošinj Hotels & Villas, hotelske grupacije koja je i jedini predstavnik Hrvatske  u društvu najboljih evropskih hotela.

The Luxury Lifestyle Magazine je stručna publikacija za otkrivanje novih luksuznih destinacija, gastronomskih užitaka, ekskluzivnih lokacija i najluksuznijih brendova, koja putnicima iz celoga sveta pruža nadahnuće za istraživanje destinacija i hotela koje nikada pre nisu posetili. Readers' Travel Awards čitaocima daje priliku da izdvoje one turističke objekte koji su na njih ostavili najsnažniji utisak, s ciljem da se istaknu nenadmašni dragulji turističke industrije i nagradi izvrsnost u brojnim kategorijama. Čitaoci su mogli glasati za svoje favorite nakon što je nominacije pregledala stručna komisija, u skladu sa strogim kriterijumima.

Okružen opojnim mirisom drevnih borova, elegantno ukrašavajući uvalu Čikat, jednu od najlepših u regiji, u austro-ugarskoj vili u stilu secesije, izgrađenoj 1912. godine, smešten je luksuzni Boutique Hotel Alhambra. Član je grupacije Small Luxury Hotels of the World, jedan od svega dva hrvatska člana američke mreže vodećih turističkih subjekata Virtuoso, i jedan od pet hrvatskih predstavnika Traveller Made zajednice. Boutique Hotel Alhambra nudi visok stepen privatnosti za goste koji žele da uživaju u begu od svakodnevice, uz ponudu organizovanih transfera, najma luksuznih automobila i brodova do putovanja i doživljaja osmišljenih prema ličnim preferencijama gosta. Restoran svetske klase Alfred Keller, poznat je po autohtonim sezonskim namirnicama i delicijama, a jedinstvena Cube Spa Alhambra je vrhunska wellness oaza u kojoj se gosti mogu prepustiti nizu tretmana i rituala za telo, od kupki za čišćenje do detoks pilinga i obloga, uživajući u blagodatima prirodnih esencijalnih ulja.

- Ogromna je čast što su nas čitaoci LLM-a, od kojih smo mnoge imali zadovoljstvo i privilegiju da ugostimo u našem hotelu, izabrali među 10 najboljih hotela u Evropi. Naša svakodnevna misija je u službi ispunjenja najzahtevnijih želja naših gostiju s predanošću da doslednim stvaranjem i pružanjem nezaboravnog iskustva u svim aspektima, nadmašimo njihova očekivanja. Sve pohvale idu našem predanom timu koji je uvek išao iznad svih granica kako bi ispunio obećanja data gostima. Zahvaljujemo i našim gostima i čitaocima što su glasali za nas i radujemo se njihovom povratku u Alhambru i na naše predivno ostrvo - izjavila je Andrea Glavan, direktorka Boutique hotela Alhambra.

Hotel_Bellevue_50-2.jpgFoto: Lošinj Hotels & Villas

Besprekorno dizajniran hotel Bellevue 5*, koji je nedavno poneo prestižnu titulu najboljeg Spa hotela u Hrvatskoj prema izboru World Spa Awards, u Spa Clinic koja se proteže na 2.500 kvm i najveća je u regionu, pruža izvanredno wellness utočište u kojem gosti mogu da uživaju u integriranim programima fitnessa, wellnessa i lepote, upotpunjena tretmanima svetskih renomiranih brendova poput Bastiena Gonzaleza, 45 Degrees, Forlle'd Japan, Pharmos Natur i Valmont.

Inače, luksuznu kolekciju hotela Lošinj Hotels & Villas čine Boutique hotel Alhambra, Hotel Bellevue i tri ultra luksuzne vile - Villa Augusta, Villa Mirasol i Villa Hortensia, smeštene uz samu obalu. Prisustvo vlastitog osoblja, koje uključuje sopstvenog batlera i privatnog kuvara, pruža personalizovano iskustvo koje nadilazi želje gostiju.

Klasična kolekcija 4*, hotel Aurora i obiteljski hotel Vespera, smešteni su iznad plaže Veli Žal u malološinjskoj Sunčanoj uvali. Očaravajuća lokacija, udobnost i čitav niz hotelskih sadržaja, rekreacije i aktivnosti na otvorenom u sigurnom, prirodnom okruženju, idealni su za “intimni” beg, aktivni ili porodični odmor. Smešten uz grad Veli Lošinj, Vitality Hotel Punta jedan je od prvih gluten-free certifikovanih hotela u Hrvatskoj, pogodan za one koji pate od astme i alergija, jer nudi jedinstveni program plućne rehabilitacije, sveobuhvatni wellness sadržaj i novi fitness centar s vrhunskom opremom i pogledom na more koji oduzima dah. Ostrvo Lošinj odavno je prepoznato kao „lekovito mesto“ zbog svoje mediteranske mikroklime i jedinstvene mešavine prirodnih morskih aerosola, bogatog biljnog sveta i esencijalnih ulja. U kombinaciji sa čistim ostrvskim vazduhom i besprekornim morem čine idealne uslove za rehabilitaciju i zdravlje disajnog sistema još od 19. veka.

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....