Boka Kotorska dobija rizort vredan milijardu evra

21. Maj 2019
Boka Kotorska dobija rizort vredan milijardu evra

U Bokokotorskom zalivu ove se sezone otvara nova marina za superjahte koja je napravljena u okviru luksuznog rizorta "Portonovi" koji će se prostirati na 26 hektara, a vrednost investicije tog projekta iznosiće milijardu evra.

U pitanju je rizort mešovitog tipa koji će u svom sastavu osim marine za 238 luksuznih jahti veličine od sedam do 120 metara, imati i posebno naselje s kućama, plažu, restorane, radnje, javne parkove, kao i hotel "One and only" s pet plus zvezdica, koji će imati 10 luksuznih vila.
 
Hotel će biti otvoren sledeće godine.
 
Portparolka "Portonovi" Adrijana Husić povela je novinare iz Beograda, među kojima i ekipu Tanjuga, na gradilište, kako kaže, budućeg najluksuznijeg i najvećeg rizorta u Crnoj Gori, ali i u regionu, i navela da je rizort smešten na mestu nekadašnje Vojne kasarne Kumbor.
 
Kaže da je tokom njegove izgradnje, koja je počela 2014. godine, pronađena omanja crkva koja je zaštićena tokom radova i čija se obnova očekuje ove godine, te će, ističe, kao takva predstavljati spomenik kulture te regije.
 
Takođe, tokom radova pronađeni su i rimski novčići i pojedine skulpture koje će biti izložene u javnim parkovima rizorta.
 
Međutim, prema projektu, centar svih zbivanja biće smešten u Marini "Portonovi", koji je preuzela turska kompanija D-marin, i gde ima prostora za 238 jahti, kao i za pristajanje kruzera.
 
Husićeva navodi da je marina otvorena za sve posetioce, a ne samo za one s luksuznim jahtama, te da će svi moći da uživaju u domaćoj kuhinji brojnih restorana koji će okruživati marinu.
 
Takođe, marina će služiti i kao granični prelaz i pumpa za gorivo.
 
U nastavku marine, radnici uveliko završavaju radove na rezidencijama A, B i C kategorije koje se nalaze pored obale, zatim glavna ulica od marine vodi do naselja gde se takođe radovi privode kraju, dok je na kraju ulice u izgradnji hotel "One and only".
 
Husićeva kaže da je reč o hotelskom brendu sa pet plus zvezdica i čiji vlasnici biraju najbolje lokacije u svetu, te su njihovi hoteli smešteni na Maldivima, Bahamima, u Meksiku, Dubaiju, Ruandi, a od sledeće godine prvi takav hotel u Evropi biće otvoren u Crnoj Gori.
 
- Njihovi hoteli predstavljaju vrhunac luksuza, imaju vernu klijentelu, jer podaci pokazuju da se 70 odsto gostiju vraća u njihove hotele gde god da se nalaze u svetu - rekla je Husićeva.
 
"Portonovi rizort" predstavlja mali grad za sebe, objašnjava ona, s mešovitom arhitekturom, od najmodernije, s najvećim nivoom luksuza, do kuća koje su prava slika mediteranskog naselja.
 
"Portonovi" priča priču Crne Gore. Sve što tražite u Crnoj Gori, biće u ovom rizortu i to vas može i motivisati da dalje istražujete lepote crnogorskog primorja", rekla je Husićeva.
 
Projekat gradi Azmont investments kompanija iz Azerbejdžana.
 
Izvor: Tanjug
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...