Beograd: Popunjenost hotela 100 odsto zahvaljujući koncertima grupe Rammstein

16. Maj 2024
Image by ming dai from Pixabay
Image by ming dai from Pixabay

U susret koncertima grupe Rammstein, 24. i 25. maja zahvaljujući kojima su popunjeni svi hotelski kapaciteti u Beogradu, direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije HORES, Georgi Genov, gostovao je u emisiji “Među nama” na televiziji Nova S.

Zbog nezapamćenog interesovanja fanova i rekordne rasprodaje ulaznica za koncert nemačke grupe Rammstein, odmah po puštanju u prodaju, zakazan je i drugi koncert, koji će biti održan dan kasnije. Jedino Beograd, od svih gradova regiona, našao se na spisku za evropsku Stadion turneju 2024, u godini kada grupa obeležava 30 godina postojanja. Iz tog razloga veliki je broj gostiju iz regiona, ali i drugih delova Evrope koji će ovim povodom posetiti Beograd.

S obzirom na veliko interesovanje i spektakl koji se sprema, cene smeštaja u Beogradu za datume koncerta su se kretale od 1.000 evra, pa naviše.

- Ovaj koncert je uticao na to da se popuni 7.500 soba koliko Beograd ima. Naravno, ako je popunjeno 7.400 soba, preostalih 100 soba će biti prodato po višoj ceni. Tržište diktira cene. Oni koji su kupili karte i rezervisali smeštaj pravovremeno, učinili su to po cenama od 100 do 150 evra.” – naveo je Genov u gostovanju nakon priloga o “paprenim” cenama smeštaja uoči koncerta.

- Beograd će sigurno zaraditi između 7 i 10 miliona evra za dva dana održavanja koncerta. Govorimo o hotelijerima, ugostiteljima, taksijima, trgovinama i svima onima koji će biti na usluzi gostima grada – istakao je dalje Genov.

Koncert koji mnogi nazivaju najvećim muzičkim događajem ikada viđenim, obećava neponovljivo iskustvo, puno vatre, strasti i energije uz hitove jednog od najvećih bendova ikada na svetskoj muzičkoj sceni.

Izvor: HORES

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Nova investicija u Sokobanji: Luksuzni butik hotel ZELENI GRAD
23. Jul 2024
Gotovo u samom srcu zelene Sokobanje, nikao je novi Zeleni grad – ljupki butik hotel sa...
Hotelijerstvo
Branko Putnik, izvršni direktor Lazure Hotela & Marine, Meljine: LAZURE – ČUVAR ISTORIJE S PET ZVEZDICA
22. Jul 2024
Kada je 2018. godine otvorio svoja vrata gostima, raskošni Lazure Hotel & Marina u...
Hotelijerstvo
Najavljujemo: Prvi tim bilding za hotelske domaćice u Srbiji
18. Jul 2024
Udruženje „Ambasadori dobre usluge“ organizuju prvi tim bilding namenjen hotelskim...
Hotelijerstvo
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. Jul 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...