Beograd dobija InterContinental hotel unutar kompleksa Delta Centar

20. Jul 2018
Beograd dobija InterContinental hotel unutar kompleksa Delta Centar

Kompanija Delta Holding planira da otvori tri gradlišta u srpskoj prestonici ukupne vrednosti 400 miliona evra, a među njima je i novi projekat Delta Centra u bloku 19, koji je kompanija predstavila početkom ove nedelje u Beogradu.

Novi kompleks nalaziće se u ulici Milentija Popovića, iza zgrade Banca Intesa, a pored Sava Biznis centra. U okviru njega, saznaje eKapija u ovoj kompaniji, biće izgrađen i hotel InterContinental Beograd na 26.000 m2, dok će istu toliku površinu zauzeti i kancelarijski prostor.

Centar će obuhvatati i ekskluzivnu šoping zonu i restorane, na ukupno 5.00 0m2, veliki plato na 7.500 m2 kao i podzemni parking kapaciteta oko 600 mesta.

- Ceo poslovni kompleks imaće moderan izgled i predstavljaće jedinstvenu zelenu poslovnu oazu, a vrednost ove investicije je 130 miliona evra - ističu za eKapiju u kompaniji.

Projekat Delta Centra, kako dodaju, radi londonska kancelarija svetski poznatog studija Gensler koja je svoj pečat ostavila i na poslovnoj zgradi centrale Facebook-a u Londonu, hotela Ritz Carlton u Dubaiju...

Kada će početi gradnja kompleksa na Novom Beogradu, u Delta Holdingu, nisu mogli da preziciraju. Ističu samo, da je kompletna tehnička dokumentacija pripremljena, finansijska sredstva obezbeđena kao i da je Delta Real Estate spreman da u roku od 15 dana po izdavanju građevinske dozvole otvori gradilište i počne radove.

Podsetimo, osim projekta Delta Centra, u planu je izgradnja i nove poslovne zgrade Delta Holdinga, koja će se nalaziti između hotela Crowne Plaza i NBGP apartmana, u Ulici Vladimira Popovića.

Ova zgrada, kako navode, sa dve podzemne etaže i 11 spratova zauzeće površinu od 23.335m2. Imaće 9 nivoa kancelarijskog prostora, sale za sastanke, restoran za zaposlene, fitnes centar i skoro 200 parking mesta u garaži. Vrednost ove investicije je 35 miliona evra.

Kompanija Delta Real Estate, inače, još čeka građevinsku dozvolu i za tržni centar Delta Planet.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...