„Beau-Rivage“, Lozana: Hedonizam u „Pet svetova“

03. Januar 2020
Foto: Spa „Cinq Mondes“
Foto: Spa „Cinq Mondes“

Na jednoj plaži u švajcarskom gradu Lozani, rođen je 1861.godine hotel „Beau-Rivage“. Od tada do danas smatra se jednim od najzanimljivijih hotela na svetu. Na četiri hektara šume baškari se ogroman park koji okružuje zgradu podignutu u stilu secesije. A ono što ga potpuno izdvaja od ostalih hotela je Spa „Cinq Mondes“ ili „Pet svetova“. 

Pored savršenog mesta na obali Lemanskog jezera, 168 soba i apartmana i četiri restorana, ono što ga od ostalih hotela izdvaja je Spa „Cinq Mondes“ ili „Pet svetova“. Za one koji vole mirišljave kupke, „šetnje po kišnom danu“, balinezijske i taoističke masaže, u osam soba za tretmane, od kojih jedna ima 50 kvadrata i dva stola za masažu u dvoje, Spa nudi rituale koji, kako se priča, još nijedna banja nije prevazišla. U njoj se nalazi i privatni apartman sa spavaćom sobom i dnevnim boravkom s kaminom i pogledom od 180° na jezero i Alpe. U njemu se spava na luksuznom holandskom brendu „FreshBed“ , krevetu koji je naučno razvijen da bi stvorio osvežavajuću mikroklimu, idealnu za dubok i osvežavajući san. Naravno tu su dva bazena, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, sauna, đakuzi, hamam, potpuno opremljena teretana za oblikovanje tela, naročito muških, dva teniska terena, frizeraj i, naravno, neizbežni butik. 

Iza ove lepote za telo, dušu i um, stoji Žan-Luj Poaru koji je želeo da se ova vrsta banje nađe na svakom zemaljskom kontinentu. Za sada je na samo tri. Ono što je važno je da ovo uživanje nije privilegija samo gostiju hotela. On je otvoren za sve koji drže do svog psihofizičkog zdravlja. 

Masaža inspirisana japanskom tehnikom 

U wellness ritualima celog sveta traži se, pre svega, oslobađanje od stresa, opuštanje, uživanje... U Spa „Cinq Mondes“ lepota tretmana može da odvede do meditacije, a preko nje i do razmišljanja o prolaznosti života, pa i beskonačnosti...

Proizvod koji se koristi u ovoj banji je „Shu Uemura“ nazvan po istoimenom japanskom šminkeru koji je prvi na svetu osmislio ulje za čišćenje lica i radio mnogobrojne poznate filmove.

Masaža lica i ruku inspirisana je japanskom tehnikom AMMA koja je zapadnoj kulturi dala osnovu drevne umetnosti i mudrosti kroz strukture KATA (koreografski pokreti) i koja uči o važnosti ritma, redosleda, preciznosti i oblika u masaži. „KO BI DO“ je kombinacija kozmetike „Cinq Mondes“ s tehnikom Dermapuncture: uvijanje kože, refleksologija lica, akupresura, ridoki roler od žada i nežni pokreti! Zaista bogat program!

U teretani „Cinq Mondes“ radi poznati francuski profesionalni sportista Žeremi Peltie.

Sertifikovani organski proizvodi 

Za dugoročnu dobrobit 2007. godine osnovana je dermatološka klinika „Matinjon“, koju vode švajcarski lideri estetske medicine čija se strategija zasniva na kvalitetnoj medicini i plastičnoj hirurgiji. Klinika nudi kozmetičke programe s ciljem da svaki klijent otkrije svoju skrivenu lepotu. U okviru klinike postoji i „Le Lake“(Jezero), maksio-facijalni centar.

Spa „Cinq Mondes“ je otvoren preko cele godine i u njemu se, takođe, nalaze i hamami i saune odvojeni za muškarce i žene.

Proizvodi koji se koriste u spa „Cinq Mondes“ posebno su osmišljeni da bi se optimizovali tretmani. Oni su kombinacija sastojaka s biljnom osnovom, sertifikovani su i nose oznaku Ecocert-Cosmebio. U sebi ne nose paraben i fenoksetanol, silikon, mineralna ulja, veštačke boje. Svi su organske prirode i dermatološki testirani.

Smatra se da je Spa „Cinq Mondes“ prvi u svetu koji za osnovu ima dobrobit čoveka, pa nije ni čudo da u svojoj riznici ima nekoliko nagrada kao što su: nagrada za najbolji Spa koncept, Oskar za kozmetiku za asortiman „Sublime“ i Victories de la Beaute za „Elixirs Precieux“.

Jelena Kaličanin

Foto: Spa „Cinq Mondes“

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Vest dana: Accor otvara vodeći Mövenpick resort u Srbiji
22. Jun 2022
Accor, prestižna svetska ugostiteljska grupa, najavljuje dolazak novog, vodećeg hotela...
Hotelijerstvo
REBEC 2022: Vizija i koncept utiču na uspešnost hotela
15. Jun 2022
Hotel može da bude uspešan samo ako se ima vizija i pronađe pravi koncept, rekao je na...
Hotelijerstvo
Hoteli u Nemačkoj - od potpuno digitalizovanih do
15. Jun 2022
U nekim hotelima u Nemačkoj gost može pravo u sobu, bez ikakvog kontakta sa recepcijom....
Hotelijerstvo
Na Kopaoniku kreće turistički građevinski bum
13. Jun 2022
Opština Raška stavila je na javni uvid tri urbanistička projekta za izgradnju...