Azmont Investments ulaže u Portonovi u Kumboru 650 miliona evra (FOTO)

06. Januar 2017
Foto: portonovi.com
Foto: portonovi.com

Primarni interes Azmont Investmentsa u narednom periodu biće projekat Portonovi u Kumboru, u koji će biti ukupno investirano oko 650 miliona evra, daleko više od planiranog, saopštio je izvršni direktor kompanije, Rašad Aliijev.

Alijev je podsetio da ugovor o dugoročnom zakupu obavezuje na ulaganje od 52 miliona evra u roku od četiri godine i 258 miliona u periodu od osam godina.

- Do sada smo već investirali oko 200 miliona evra. Ove godine nas čeka otvaranje prve faze Portonovog i naša investicija će ići u tom pravcu. Ipak, Portonovi je složen projekat i imaćemo dosta posla i nakon toga, različite faze izgradnje, ali i otvaranja, zahtevaće dalje ulaganje - rekao je Alijev.



On je podsetio da je prošle godine zvanično počela izgradnja prvog One&Only Resorta u Evropi.

- Ovo je važno, jer One&Only rizort nije samo izvanredan partner, već je bez sumnje savršen spoj jedne destinacije bez premca, koja će privući stanovnike i posetioce iz celog sveta - naveo je Alijev.

On je kazao da je, u isto vreme, Portonovi izašao na globalno tržište predstavljanjem u Londonu sa zvaničnim početkom prodaje. Nedavno su Portonovi i Crna Gora predstavljeni i na događaju namenjenom tržištu Bliskog istoka u hotelu One&Only Royal Mirage.



- Pored dela Lower Village-a, izgradnja je nastavljena tokom čitave prošle godine u marini, Ribarskom doku i Marina Plazi. Sve to je rezultiralo još većim očekivanjima lokalnog stanovništva i šire zajednice. Naravno, imamo još mnogo da radimo. Ipak, važno je nepomenuti da svi zajedno delimo odgovornost za dalju gradnju, naročito kada je u pitanju infrastruktura - saopštio je Alijev.

On je dodao da je ostvaren napredak na tom polju, ali i da su svi svesni da je, posebno kada se radi o saobraćaju i putevima, potreban ogroman napredak i dalji razvoj kako bi se ispunila očekivanja gostiju.

Alijev je podsetio da je Azmont Investments prošle godine proširio poslovanje i dodao svom poslovnom portfoliju Novu Banku, kao novootvorenu u Crnoj Gori.



- Nova Banka, sa sedištem u Podgorici, registrovana je sa 12 miliona evra vrednosti kapitala. Kao investitor nameravamo ovde dugoročno da poslujemo. To često ponavljamo, ali što je važnije, i dokazujemo onim što radimo - rekao je Alijev.

On je kazao da je u septembru, uz podršku kompanije, osnovana Međunarodna škola ugostiteljstva i menadžmenta na Fakultetu za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica.

- Pored finansijske podrške kompanije, koja je iskorišćena za kupovinu franšize po kojoj će ove međunarodne studije raditi narednih 11 godina, uspostavili smo i Azmont Stipendijski program i kroz njega stipendirali školovanje četiri studenta naredne tri godine - saopštio je Alijev.

Izvor: RTCG
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...