Azijski brend "Chedi" upravlja prvim hotelom u Luštica Bay-u

23. Avgust 2016
Azijski brend 'Chedi' upravlja prvim hotelom u Luštica Bay-u

Luštica Development potpisala je ugovor sa renomiranim svetskim luksuznim hotelskim brendom "Chedi", koji će upravljati hotelom na centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine.

Iz Luštice Development-a, podružnice švajcarske kompanije Orascom Development Holding, saopšteno je da je "Chedi" prvi od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštica Bay-a, turističkog grada vrednog 1,1 milijardu evra, koji će se prostirati na oko sedam miliona kvadratnih metara tivatskog dela poluostrva Luštica.

Ugovor su potpisali izvršni direktor Luštica Development-a Daren Gibson i direktor i predsednik Borda direktora GMH-a, Hans Jenni.

Gibson je kazao da je potpisivanje ugovora sa General Hotel Managementom (GMH), u čijem vlasništvu je brend "Chedi", posebna prekretnica u razvoju projekta.

- „Chedi" je savršen izbor za Luštica Bay zbog sinergije etike brenda obe kompanije. Ovaj sporazum potvrđuje našu posvećenost najvišem razvoju kvaliteta i čvrsto uspostavlja Luštica Bay na čelo luksuznih turističkih destinacija u regionu - dodao je Gibson.

Oduševljen što brend "Chedi" ulazi na crnogorsko tržište, Hans Jenni je obrazložio da su "Chedi" hoteli sinonim za pozicioniranje luksuznog brenda i poznati po povezanosti sa istorijom, kulturom i tradicijom zajednica u kojima se nalaze, kao  i po svom poštovanju prema lokalnom okruženju, osobinama i vrednostima koje su jasno prisutne u Luštica Bay-u.

Predsednik Orascom Development Holding-a, Samih Sawiris, ocenio je da je ugovor veoma značajan za Luštica Bay i Crnu Goru.

- Ne samo da će ovaj hotel, kada bude završen, ponuditi luksuzno iskustvo svojim budućim gostima i posetiocima, već će obezbediti stotine radnih mesta tokom izgradnje u trajanju od dve godine i visoko kvalitetne dugoročne poslove hotelskog poslovanja lokalnom stanovništvu - naveo je Sawiris.

"Chedi" brend, koji je postao prepoznatljiv u Aziji i na Dalekom istoku, nastavlja prodor u Evropu. Projekat Luštica Bay predstavlja drugi evropski hotel tog brenda nakon što je GHM uspostavio saradnju sa Orascomom u Andermatu u Švajcarskoj, gde ODH gradi luksuzno turističko selo. "Chedi Andermatt" je na vrhu liste 150 najboljih holidej hotela u Švajcarskoj i nesumnjivo je jedan od najboljih evropskih luksuznih hotela.

"Chedi" hotel sa pet zvezdica u Luštica Bay-u biće najveći hotel te kategorije u Bokokotorskom zalivu i imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom i pratećim objektima.

U izgradnju hotela biće uloženo oko 25 miliona evra. Pripremni radovi na izgradnji hotela su već započeli, a očekuje se da će biti završen sredinom 2018. godine.

Izvor: Radio Jadran

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...