Art bar: Red Room u Londonu služi najbolje vino na svetu

17. Novembar 2021
Arhiva Connaught hotel
Arhiva Connaught hotel
Nedavno je otvoren novi prostor u legendarnom hotelu The Connaught u Londonu i zove se "Red Room“. U pitanju je vinski bar, gde se služi najbolje vino na svetu, u kome umetnost ima vodeću ulogu. Dizajn bez premca, „vatreni“ detalji i londonska estetika stvaraju zaista sneno okruženje!
 
Naziv bara dovodi nas do pitanja: „Zašto crvena, a ne neka druga boja?“. U suštini, naziv je došao po crvenim umetničkim delima koja imaju glavno mesto u baru, sa sopstvenom pozadinskom pričom koju vredi pomenuti. Kolekcija umetničkih dela sadrži radove četiri vizionarke: Louise Bourgeois, Jenny Holzer, Trina McKillen i vijetnamske umetnice Tia-Thuy Nguyen. Celokupna dekoracija odaje počast kreativnim ženama i onima koje već ostavljaju trag na polju umetnosti.
 
Nema boljeg načina za opuštanje od uživanja u piću u takvom toplom art okruženju. Bar gde toplina postaje jasna gde god se skrene pažnja, tople boje i atmosfersko osvetljenje obezbeđuju okruženje koje se tokom hladnih meseci u godini pretvara u ultimativno mesto susreta u Londonu - i ne samo to.
 
Važan detalj je činjenica da vinski podrum Connaught ima više od 3.000 vrsta i više od 30.000 boca vina, a ovu odličnu kolekciju predstavlja bar Red Room koji nudi pažljivo osmišljenu i impresivnu vinsku kartu hotela. Bonus, revolucionarni Coravin sistem (koji vam omogućava da sipate vino bez uklanjanja plute) omogućava posluživanje retkih i izuzetnih vina - uključujući Petrus iz 1994., najpoznatiji merlot na svetu.
 
U neverovatnom prostoru koji nosi dizajnerski potpis Briana O'Sullivana, vina se služe na mermernim kolicima, istom materijalu koji se pojavljuje u ostatku enterijera. Ništa ne stiže na sto bez odgovarajuće pažnje, kako bi gosti bili potpuno zadovoljni.
 
Osim neverovatnog vina, oni koji su tamo imaće jedinstvenu priliku da probaju neverovatnu hranu koja se nudi u kombinaciji sa jedinstvenim vinom.  
 
Izvor: luxlife.rs
 

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Prodaje se motel i drugi ugostiteljski sadržaji u Čačku
18. Maj 2022
U izvršenom postupku protiv preduzeća Jugoprevoz-Ugopromet iz Beograda oglašena...
Hotelijerstvo
Budva dobija kompleks sa 20 apartmana i bazenom
18. Maj 2022
U Budvi je planirana gradnja apartmanskih objekata podeljenih u pet lamela, ukupne bruto...
Hotelijerstvo
Zadužbina Ljubatovića u Risnu postaje butik hotel sa pet zvezdica
17. Maj 2022
Kompanija Briv Construction, koja je 2020. godine dobila koncesiju za valorizaciju objekta...
Hotelijerstvo
Slovenačka kompanija prodaje hotele i banju
16. Maj 2022
Slovenačko Društvo za upravljanje imovinom banaka prodaje nekoliko turističkih...