Alco Grupa donirala sredstva za 10 respiratora, pomaže penzionerima, stavila svoj hotel u Novom Sadu na raspolaganje i štiti svoje zaposlene

31. Mart 2020
Alco Grupa donirala sredstva za 10 respiratora, pomaže penzionerima, stavila svoj hotel u Novom Sadu na raspolaganje i štiti svoje zaposlene

ALCO Grupa (koju čine A Hoteli, Pionir d.o.o., Alfa Plam AD, Tipoplastika d.o.o.  i ostale firme) svesna okolnosti, trenutka i vremena i kakvu bitku vodi ova zemlja protiv koronavirusa, odmah po izbijanju pandemije donirala je 30 miliona dinara.

Jedan deo tih sredstava otišao je za nabavku 10 respiratora neophodnih za lečenje Covid - 19, drugi u robi penzionerima za najneophodnije namirnice, a ustupljen je i hotel Master u Novom Sadu - lekarima i medicinskom osoblju. 
 
Zbog potreba i odgovornog ponašanja, fabrike rade nesmetano i proizvode, preduzete su sve mere zastite, a samo ovih par nedelja kada se očekuje povećanje rizika od epidemije, radnici su kod svojih kuća. Hoteli su prestali sa radom, a zaposleni su na plaćenom odsustvu. Minimalan broj ljudi je radno angažovan i redovno radi, njih oko 250. Jedan deo radi od kuće, a ostali po pozivu i na plaćenom su odsustvu. 

- U ovakvim vanrednim situacijama solidarnost je neophodna, a ljudski životi proritet. Prelazne zalihe smo napravili i po potrebi će se u danu organizovati proizvodnja radi eventualne dopune asortimana. Kada sve ovo prođe daćemo sve do sebe da  nadoknadimo izgubljeno. Sada je najvažnije slediti uputstva, strogo se pridržavati mera zaštite i čuvati sebe i svoje porodice! Ponašati se krajnje društveno odgovorno i solidarno - napominje Vesna Vlatković, marketing i PR direktor u kompaniji.
 
Potpuno posvećena snabdevanju tržišta, kao i nesebičnoj volji da dalje pomogne, ALCO Grupa je spremna da stavi sva raspoloživa sredstva i kapacitete, po potrebi svojoj zemlji I sugrađanima.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...