Air bee n bee: Spavajte sa kolonijom od milion pčela

27. Maj 2022
Foto: Airbnb
Foto: Airbnb

Povodom Svetskog dana pčela, italijanski pčelar Rocco Filomeno uvrstio je na poznatu booking platformu „Airbnb“ prvu farmu pčela, gde gosti spavaju sa kolonijom od preko milion pčela. Ovaj neobični objekat sagrađen je na privatnoj plantaži maslina, nedaleko od malog mesta Grottole na jugu Italije.

Predimenzionirana „kuća-košnica“ deo je ‘OMG!’ kategorije na Airbnb sajtu, gde se nalaze milioni neobičnih smeštaja, organizovanih prema stilu, lokaciji ili blizini turističkih atrakcija.

- Ovo je prvo mesto na svetu gde možete da spavate okruženi jedinstvenim zvukom i mirisima, i iskusite ‘bee-therapy’ na najautentičniji i najprirodniji način – poručuje Rocco Filomeno, pčelar i Airbnb domaćin.

02_Air_bee_n_bee.jpg

Rocco je imao ideju da izgradi košnicu kako bi promovisao svest o važnosti pčela. Svoj san je ostvario uz pomoć NGO Wonder Grottole, dizajnera Davide Tagliabue i novca prikupljenim brojnim donacijama. Na izgradnji objekta radilo je 25 lokalnih volontera, a uloženo je 17,000 dolara. Za lokaciju izabrana je Roccoova prelepa plantaža maslina, a u objektu se nalazi jedna soba okružena sa devet košnica, sa ukupno milion pčela radilica.

Goste dočekuje pčelar Rocco, koji tom prilikom daje prvu lekciju o pčelama i kako živeti sa njima. Ležeći na krevetu, gosti mogu kroz posebno osmišljene kutije na plafonu da posmatraju vrednu koloniju od milion pčela, te zaspu uz nežni zvuk zujanja, poznat po svoj umirujućem efektu. Rocco takođe nudi doručak, koji se sastoji od rikota sira, jagoda, domaćih kolačića i naravno domaćeg, lokalnog meda.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Nova investicija u Sokobanji: Luksuzni butik hotel ZELENI GRAD
23. Jul 2024
Gotovo u samom srcu zelene Sokobanje, nikao je novi Zeleni grad – ljupki butik hotel sa...
Hotelijerstvo
Branko Putnik, izvršni direktor Lazure Hotela & Marine, Meljine: LAZURE – ČUVAR ISTORIJE S PET ZVEZDICA
22. Jul 2024
Kada je 2018. godine otvorio svoja vrata gostima, raskošni Lazure Hotel & Marina u...
Hotelijerstvo
Najavljujemo: Prvi tim bilding za hotelske domaćice u Srbiji
18. Jul 2024
Udruženje „Ambasadori dobre usluge“ organizuju prvi tim bilding namenjen hotelskim...
Hotelijerstvo
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. Jul 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...