Accor širi prisustvo na Balkanu

08. Mart 2023
Foto: Accor/Liko Soho grupa/Pullman Resort & Residences)
Foto: Accor/Liko Soho grupa/Pullman Resort & Residences)

Accor, vodeća svetska grupa u oblasti ugostiteljstva, proširuje svoj portfolio u Jugoistočnoj Evropi potpisivanjem ugovora o franšizi za Pullman Resort & Residences Bar Montenegro. Zahvaljujući partnerstvu sa Liko Soho grupom, Crna Gora dočekuje prvi hotel premium brenda Accor. Rizort, koji će se nalaziti na samoj obali Jadranskog mora, svoja će vrata za prve goste otvoriti do kraja 2025. godine.

Smešten na Barskoj rivijeri, samo 100m od obale mora, Pullman Resort & Residences Bar Montenegro će biti savršena destinacija za letni odmor, saopštili su iz Accora. Gosti ne samo da će koristiti direktan pristup plaži, već će imati i prekrasan pogled sa 11 spratova na Jadransko more sa jedne i planinske vence sa druge strane.

Hotel će biti deo rizorta mešovite namene koji će imati brendirane stambene jedinice i dovoljno prateće infrastrukture za goste i za lokalnu zajednicu. Turistima i poslovnim putnicima novi hotel će ponuditi 165 modernih, udobnih i ekskluzivnih soba, sa 244 stambene jedinice.

- Izuzetno smo uzbuđeni što možemo da najavimo prvi međunarodni rizort sa pet zvezdica u Baru, koji će imati proširene sadržaje dovoljne da zadovolje zahtevne potrebe turista i poslovnih putnika, kao i budućih stanovnika. Potpisivanje ugovora o franšizi za Pullman Resort & Residences Bar Montenegro predstavlja važnu prekretnicu za jedan od najvećih investicionih projekata u Crnoj Gori, a Accor je ponosan što u njemu učestvuje - kazao je Dilek Sezer, direktor razvoja Accora za jugoistočnu Evropu.

- Prvi Pullman rizort u zemlji je odličan dodatak velikim crnogorskim planovima za naredne godine. Siguran sam da će vrhunski doživljaj gostiju u kombinaciji sa zadivljujućim interijerima i lokacijom iz snova ovaj hotel učiniti vrhunskim izborom za putnike koji traže svoj idealan odmor na moru - dodao je.

Kao deo rizorta mješovite namjene, novi hotel će ponuditi širok spektar vrhunskih sadržaja za posetioce i stanovnike, kao što su SPA bazeni, sobe za masažu i rekreaciju, teretana, maloprodajni prostor, dečja zona i jedinstveni bazen na plaži sa zagrejanom morskom vodom. Za ljubitelje hrane u ponudi će se naći veliki broj opcija: restoran u kojem će se služiti sva 3 obroka sa lobi barom, Sportski bar za stanovnike, Sky Bar na otvorenom na terasi, Spa Bar i Pools & Waterside Bar ispred hotela. Poslovnim gostima će na raspolaganju biti i jedna plesna dvorana, kao i tri sale za sastanke.

Vlasnik Pullman Resort & Residences Bar Montenegro je Liko Soho grupa. Ugovor o franšizi između Accora i Liko Soho grupe potpisali su predstavnici obe grupe u Parizu.

Osnivač i potpredsednik Liko Soho grupe, Rade Vujačić je na svom Twitter nalogu izjavio da je ovo velika prekretnica za njihovu kompaniju ali i za budućnost turizma i ugostiteljstva u Crnoj Gori. Vujačić je dodao i da će samo u prvoj fazi projekta biti otvoreno između 350-400 radnih mesta a gotovo 1000 tokom turističke sezone.

Otvaranje rizorta Pullman Resort & Residences Bar Montenegro je planirano za kraj 2025. godine.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Kopaonik dobija novi apart-hotel sa spa centrom
23. Mart 2023
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potvrdilo je urbanistički projekat...
Hotelijerstvo
Na prodaju hotel Idila na Zlatiboru
23. Mart 2023
Oglašena je prva prodaja hotela Idila u ulici Jovanke Jeftanović 8 na Zlatiboru, a osim...
Hotelijerstvo
Kako da brzo i efikasno pretvorite apartman u pravu oazu za opuštanje - Funkcionalnost i udobnost su garancija za povratak gostiju
16. Mart 2023
Kraj zime se približava, topli i sunčani dani nam ubrzo stižu, ali i nadolazeći...
Hotelijerstvo
Otvoren konkurs za nove
03. Mart 2023
Organizatori prve regionalne Hotel Housekeeping Konvencije pozivaju sve učesnike da do...