"Starwood" stigao u Kolašin

01. Avgust 2016
'Starwood' stigao u Kolašin

Novi vlasnik kolašinskog hotela Lipka i skijališta Kolašin 1450, azijska Arnn grupa, potpisala je ugovor o saradnji sa jednim od vodećih američkih hotelskih operatera Starwood hotels and resorts.

Prema rečima Roberta Korena, potpredsednika i regionalnog direktora za oblast Južne Evrope, Crna Gora i Kolašin su postali ključna tačka za razvoj turizma, imajući u vidu lepotu prirode i snažan potencijal za razvoj.

- Four Points Kolašin i Westin Kolašin će biti od velike pomoći da se izađe u susret rastućoj potražnji posetilaca i da se još više unapredi privlačnost ove destinacije, naročito sa predloženim proširenjem dela za skijanje, na kojem se ubrzano radi - istakao je Korena.

Osnivač York Hotels & Resorts d.o.o, Mohammed Abdul Alim Chowdhury rekao je da sa ponosom najavljuju drugu saradnju sa Starwood Hotels & Resorts u Kolašinu, koja prati uspešno partnerstvo sa Sheraton Dhaka iz Bangladeša.

- The Westin & Four Points Sheraton će strateški ojačati naše prisustvo u Crnoj Gori. Uzbuđeni smo zbog širenja našeg prisustva u zemlji i nadamo se da ćemo biti pozicionirani tako da održimo korak sa rastućim tržištem ove destinacije koja je idealna za turizam i održavanje konvencija - rekao je Mohammed Abdul Alim Chowdhury.

Four Points Sheraton Kolašin, nekadašnji hotel Lipka, čije je otvaranje planirano za decembar 2016, imaće 72 sobe, uključujući 12 apartmana, celodnevni restoran i bar, piceriju, spa centar površine 270 m2, fitnes centar kao i odgovarajuće objekte za parking.

The Westin Kolašin, čije je otvaranje planirano za 2020. godinu će postati novosagrađeno velnes odmaralište, gde gosti mogu da se skijaju ili odmaraju u planinskom raju.

Prema rečima Leonarda Stassija, pomoćnika direktora za akvizicije i razvoj u Italiji i centralnom Mediteranu za Starwood Hotels & Resorts, ovo potpisivanje označava ulazak Starwood-a u Crnu Goru, gde vide veliku potražnju za brendiranim hotelskim smeštajem.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...