"Od Tita do Lejdi Gage" - Hotel "Palisad" na Zlatiboru planira izgradnju wellness centra na 3.000m2

22. Februar 2016
'Od Tita do Lejdi Gage' - Hotel 'Palisad' na Zlatiboru planira izgradnju wellness centra na 3.000m2
'Od Tita do Lejdi Gage' - Hotel 'Palisad' na Zlatiboru planira izgradnju wellness centra na 3.000m2
'Kosovski božuri', Nadežda Petrović
'Kosovski božuri', Nadežda Petrović
Autor: Sava Šumanović
Autor: Sava Šumanović
Autor: Stojan Aralica
Autor: Stojan Aralica

Zlatiborski hotel "Palisad", tokom svoje pedesetogodišnje istorije, ugostio je brojne poznate ličnosti, od Josipa Broza Tita davne 1971. godine, do Lejdi Gage u junu prošle godine. U istom duhu predstavio se i posetiocima ovogodišnjeg Sajma turizma, gde su prezentaciju aktuelne ponude podržale zvezde domaće scene i prijatelji hotela - Vlado Georgijev i Goca Tržan. Osim što nosi epitet hotela u kome odsedaju zvezde, "Palisad" je poznat po reprezentativnoj kolekciji likovnih dela domaćih slikara 20. veka, a već godinama važi i za hotel sa najvećim brojem ostvarenih noćenja u toku godine.

Novi wellness centar sa bazenom

Hotel "Palisad" smešten je u “srcu” Zlatibora, na najlepšem delu zlatiborske visoravni, nadomak jezera. Pored smeštajnih jedinica, hotel raspolaže sa dva bara, dva restorana sa bogatom gastronomskom ponudom, kongresnim salama, novim “Relax and Beauty” centrom, fudbalskim i teniskim terenima. Da bi rekonstrukcija hotela bila potpuno zaokružena, u planu je izgradnja welness i spa centra sa bazenom, na površini od oko 3.000 kvadratnih metara.

- Pored čuvenog hotela "Moskva" koji je svoju reputaciju gradio duže od 100 godina u Beogradu, jedino hotel "Palisad" koji se nalazi u srcu Zlatibora, najlepše planine Srbije, može da se pohvali svojim renomeom - istakao je Vojislav Janić, direktor hotela "Palisad". - Danas je "Palisad" moderan objekat koji je zadržao svoje tradicionalne vrednosti i može se pohvaliti umetničkim delima koje retko koji Evropski hoteli poseduju - dodao je Janić.

Georgijev: Hotel sa dušom

Od svečanog otvaranja, davne 1965. godine, do danas, hotel "Palisad" predstavlja vodilju kontinentalnog turizma i prepoznatljiv simbol Zlatibora. Kako bi odgovorio na potrebe savremenog gosta i zadovoljio najistančanije ukuse, "Palisad" je novo lice dobio 2011. godine, uvrstivši se u kategoriju hotela sa četiri zvezdice, zadržavši istovremeno autentičnost i tradiciju dugu pola veka.

- Kad god sam na Zlatiboru, rado odsedam u "Palisadu", jer je hotel "sa dušom". Šmek šezdesetih isprepletan sa modernim dizajnom, vrhunska usluga, izolovana i prelepa priroda, čine ga meni najdražim odmorištem u ovom delu Srbije - izjavio je muzičar Vlado Georgijev.

Lejdi Gaga: Jastuk kao suvenir

Galeriju i foaje glavnog hotelskog hola krasi vredna zbirka kapitalnih dela srpske umetnosti 20. veka, koja sadrži likovne radove Save Šumanovića, Stojana Aralice, Petra Lubarde, Uroša Predića, Ivana Radovanovića i mnogih drugih umetnika.

Pored nestvarne prirode i vrhunske usluge, ovaj bogati enterijer jedan je od glavnih razloga što je sedamdesetih "Palisad" bio omiljeno odmorište Josipa Broza Tita, dok danas u njemu odsedaju brojne poznate ličnosti poput Novaka Đokovića, Dragana Džajića, Jadranke Jovanović, Ivana Bosiljčića i Jelene Tomašević, Goce Tržan, Sergeja i Baneta Trifunovića. Čak je i Lajdi Gaga, prilikom svoje posete Zlatiboru, odsela u "Palisadu". Ona je tada iz hotela ponela sa sobom i jastuk iz hotelske sobe, pod izgovorom da je to jedino mesto na kome je dobro spavala tokom celog boravka u Srbiji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Luksuzni kompleks “Fruške terme” raspisao konkurs za više radnih mesta
25. Maj 2019
Novi luksuzni hotelski kompleks na Fruškoj Gori “Fruške terme”, deo...
Hotelijerstvo
Od juna dva nova Casa del Mare hotela na crnogorskom primorju
23. Maj 2019
Kompanija Casa del Mare, u sklopu koje posluje 7 malih butik hotela iz godine u godinu...
Hotelijerstvo
U Novom Sadu otvoren novi hotel
23. Maj 2019
Novi Sad može da se pohvali sve većim interesovanjem i posetama turista iz celog sveta, te...
Hotelijerstvo
Boka Kotorska dobija rizort vredan milijardu evra
21. Maj 2019
U Bokokotorskom zalivu ove se sezone otvara nova marina za superjahte koja je napravljena u...