"Od Tita do Lejdi Gage" - Hotel "Palisad" na Zlatiboru planira izgradnju wellness centra na 3.000m2

22. Februar 2016
'Od Tita do Lejdi Gage' - Hotel 'Palisad' na Zlatiboru planira izgradnju wellness centra na 3.000m2
'Od Tita do Lejdi Gage' - Hotel 'Palisad' na Zlatiboru planira izgradnju wellness centra na 3.000m2
'Kosovski božuri', Nadežda Petrović
'Kosovski božuri', Nadežda Petrović
Autor: Sava Šumanović
Autor: Sava Šumanović
Autor: Stojan Aralica
Autor: Stojan Aralica

Zlatiborski hotel "Palisad", tokom svoje pedesetogodišnje istorije, ugostio je brojne poznate ličnosti, od Josipa Broza Tita davne 1971. godine, do Lejdi Gage u junu prošle godine. U istom duhu predstavio se i posetiocima ovogodišnjeg Sajma turizma, gde su prezentaciju aktuelne ponude podržale zvezde domaće scene i prijatelji hotela - Vlado Georgijev i Goca Tržan. Osim što nosi epitet hotela u kome odsedaju zvezde, "Palisad" je poznat po reprezentativnoj kolekciji likovnih dela domaćih slikara 20. veka, a već godinama važi i za hotel sa najvećim brojem ostvarenih noćenja u toku godine.

Novi wellness centar sa bazenom

Hotel "Palisad" smešten je u “srcu” Zlatibora, na najlepšem delu zlatiborske visoravni, nadomak jezera. Pored smeštajnih jedinica, hotel raspolaže sa dva bara, dva restorana sa bogatom gastronomskom ponudom, kongresnim salama, novim “Relax and Beauty” centrom, fudbalskim i teniskim terenima. Da bi rekonstrukcija hotela bila potpuno zaokružena, u planu je izgradnja welness i spa centra sa bazenom, na površini od oko 3.000 kvadratnih metara.

- Pored čuvenog hotela "Moskva" koji je svoju reputaciju gradio duže od 100 godina u Beogradu, jedino hotel "Palisad" koji se nalazi u srcu Zlatibora, najlepše planine Srbije, može da se pohvali svojim renomeom - istakao je Vojislav Janić, direktor hotela "Palisad". - Danas je "Palisad" moderan objekat koji je zadržao svoje tradicionalne vrednosti i može se pohvaliti umetničkim delima koje retko koji Evropski hoteli poseduju - dodao je Janić.

Georgijev: Hotel sa dušom

Od svečanog otvaranja, davne 1965. godine, do danas, hotel "Palisad" predstavlja vodilju kontinentalnog turizma i prepoznatljiv simbol Zlatibora. Kako bi odgovorio na potrebe savremenog gosta i zadovoljio najistančanije ukuse, "Palisad" je novo lice dobio 2011. godine, uvrstivši se u kategoriju hotela sa četiri zvezdice, zadržavši istovremeno autentičnost i tradiciju dugu pola veka.

- Kad god sam na Zlatiboru, rado odsedam u "Palisadu", jer je hotel "sa dušom". Šmek šezdesetih isprepletan sa modernim dizajnom, vrhunska usluga, izolovana i prelepa priroda, čine ga meni najdražim odmorištem u ovom delu Srbije - izjavio je muzičar Vlado Georgijev.

Lejdi Gaga: Jastuk kao suvenir

Galeriju i foaje glavnog hotelskog hola krasi vredna zbirka kapitalnih dela srpske umetnosti 20. veka, koja sadrži likovne radove Save Šumanovića, Stojana Aralice, Petra Lubarde, Uroša Predića, Ivana Radovanovića i mnogih drugih umetnika.

Pored nestvarne prirode i vrhunske usluge, ovaj bogati enterijer jedan je od glavnih razloga što je sedamdesetih "Palisad" bio omiljeno odmorište Josipa Broza Tita, dok danas u njemu odsedaju brojne poznate ličnosti poput Novaka Đokovića, Dragana Džajića, Jadranke Jovanović, Ivana Bosiljčića i Jelene Tomašević, Goce Tržan, Sergeja i Baneta Trifunovića. Čak je i Lajdi Gaga, prilikom svoje posete Zlatiboru, odsela u "Palisadu". Ona je tada iz hotela ponela sa sobom i jastuk iz hotelske sobe, pod izgovorom da je to jedino mesto na kome je dobro spavala tokom celog boravka u Srbiji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
MK Group: Investicioni ciklus od 5 miliona evra u Istri
21. Oktobar 2019
Kompanija MK Group je, od 2017. godine, vlasnik Skipper Resort-a u Savudriji u Istri, koji se...
Hotelijerstvo
Hotelska kompanija Karisma će do 2021. eliminisati plastiku za jednokratnu upotrebu
18. Oktobar 2019
Hotelska grupacija Karisma Hotels & Resorts svojim programom Passion for sustaninability...
Hotelijerstvo
U Topoli niče hotel sa pet zvezdica
18. Oktobar 2019
Ruski investitor koji je 2014. godine otkupio vinariju "PIK Oplenac", trenutno u...
Hotelijerstvo
HORES postao član Evropskog udruženja hotela, restorana i kafića
17. Oktobar 2019
Evropsko udruženje hotela, restorana i kafića HOTREC, tokom 79. Generalne skupštine u...