"Marriott" stiže u Banjaluku

16. Novembar 2017
'Marriott' stiže u Banjaluku

Najveći svetski hotelski brend "Marriott International" i domaća kompanija MMI Razvoj projekata, u Banjaluci potpisali su franšizni ugovor o otvaranju hotela „Courtyard by Marriott" Banja Luka.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je istakao da je grad veoma zainteresovan za proširenje turističke ponude, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Otvaranjem hotela „Courtyard by Marriott", Banjaluka postaje član ove velike porodice i dobija svoje mesto na svetskoj mapi najvećeg hotelskog lanca, a samim tim, o nama će informacije dobiti veliki broj ljudi. Radimo mnogo na tome kako bismo turiste doveli u naš grad, a kojima je potreban i ovakav smeštaj - rekao je Radojičić.

Direktor kompanije "MMI Razvoj projekata" Nada Kuzmanović istakla je da je reč o hotelu sa četiri zvezdice po svetskim standardima.

- Hotel se gradi u centru Banjaluke, u Ulici Prvog krajiškog korpusa, ponudiće drugačiji pristup gostima, prilagođen njihovim zahtevima i potrebama - navela je Kuzmanovićeva.

Prema njenim rečima, zvanično otvaranje hotela predviđeno je za 1. maj 2019. godine.

- Hotel će imati 118 prostranih, elegantnih i savremeno opremljenih soba, sobe za lica sa invaliditetom, višenamensku multimedijalnu konferencijsku salu sa oko 200 mesta, restoran sa više od 100 mesta, recepciju, wellness, fitness salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca hotela - navela je Kuzmanovićeva.

U ime "Marriott International"-a ugovor je potpisala direktorka razvoja za Jugoistočnu Evropu Silvija Lovreta, koja je rekla da je reč o o najvećem svetskom hotelskom brendu sa više od 6.200 hotela u 125 zemalja, portfoliom od 30 hotelskih brendova, više od 1,2 miliona smeštajnih jedinica i više od 100 miliona članova lojalti kluba.

Izvor: SEEbiz.eu

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...