"Hilton" pokreće novi brend hotela srednje kategorije „Tru“

05. Decembar 2016
'Hilton' pokreće novi brend hotela srednje kategorije „Tru“

Koliko je vremena potrebno da hotelski brend preraste iz sna u realnost? U slučaju kompanije „Hilton Worldwide“ – manje od dve godine. Naime, u januaru na „Americas Lodging Investment” samitu, kompanija „Hilton Worldwide“ predstavila je model novog brenda hotela srednje kategorije „Tru by Hilton“, a prvi hotel pod ovim brendom otvoriće se sledeće godine, 22 meseca nakon što se pojavila potreba za midscale brendom, namenjenom gostima koji traže jeftiniji smeštaj.
 
Izgradnja brenda

Sa novim konceptom, "Hilton" je želeo da postane konkurentan na tradicionalnom tržištu midscale hotela sa potpuno novom konstrukcijom, brendingom koji se ističe i mnoštvu tehnoloških unapređenja, kao što su digitalni check-in i digitalni ključ. 

Sa ovim idejama na umu, tim zadužen za razvoj brenda iskombinovao je postojeća rešenja u dizajnu Hilton brendova, kao što su „Hampton Inn & Suites“, „Home2 Suites“ i „Hampton’s Forever Young Initiative“.

Po uzoru na brend „Hampton“, tim se odlučio da dizajnira male sobe, veličine 21 metra kvadratnog, sažet plan ponude hrane i pića sa barom i lobijem. Od brenda „Home2“ preuzeli su  „eklektičan“ dizajn i boje, kao i to da učine lobi prostorom za druženje. Brend „Hampton FYI“ poslužio je kao primer za fleksibilne sobe i „pametna“ kupatila.

Tradicionalni ormari u sobama su zamenjeni „landing“ zonama, gde gosti mogu da ostave svoj prtljag na drvenu klupu, a odeću okače na metalni držač. Soba takođe neće posedovati klasične TV komode, već će TV ekrani biti okačeni na zid radi uštede prostora. Tim za razvoj se odlučio da ne treba činiti uštede kada je krevet u pitanju, te su izabrali klasične king size krevete. Umesto fiksiranih stolova, u sobe su ubačene pokretne stolice sa prikačenim stolom, što gostima omogućava da rade odakle god žele. U kupatilu su kade zamenjene tuš kabinama, a poseban fokus stavljen je na osvetljenje, te su radi poboljšanja osvetljenosti instalirana ogledala sa bočom rasvetom.

Lobi

Kako su sobe male kvadrature, tim za razvoj je znao da je potreban veliki lobi prostor od 257 kvadratnih metara, gde će gosti moći da se druže, jedu, rade i opuštaju.

„Hive“ ili „košnica“ naziv je za lobi, u kome dominantno mesto ima „Komandni centar“ (recepcija), sa zidom za društvene mreže sa sadržajem u realnom vremenu i 24/7 prodavnicom gde gosti mogu da kupe grickalice, pića ili druge potrepštine. Igre, kao što je stoni tenis ili stoni fubdal takođe će se nalaziti u ovom prostoru. Deo za doručak inspirisan je barom za doručak brenda „Home2 Suites“. Kada je završeno posluživanje doručka, stolovi mogu da se koriste u druge svrhe.
 
Od septembra "Hilton Worldwide" ugovorio je otvaranje 120 „Tru“ hotela, sa ukupno 11.000 soba, a dodatnih 200 hotela je u procesu pregovora, te će ukupni broj soba biti 18.000.

Lokalno iskustvo


Za sada, svi „Tru“ hoteli biće novoizgrađeni, osim na onim tržištima gde je teško naći povoljnu lokaciju. Hoteli će imati u proseku 98 soba. Gornja granica za broj soba po objektu biće 129, a donja granica 82 sobe. Javni prostori u svakom od hotela biće ukrašeni umetničkim delima lokalnih autora, te će i F&B ponuda uključivati lokalne namirnice i ponudu piva.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Otvoren konkurs za dodelu priznanja
18. April 2019
Priznanje Ambasadori dobre usluge ustanovila je Redakcija časopisa Turistički Svet još...
Hotelijerstvo
Na prodaju dva hotela u Banji Koviljači
16. April 2019
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponudila je na prodaju hotele...
Hotelijerstvo
Uskoro otvaranje renoviranog hotela Plaža u Varvarinu
15. April 2019
Početkom maja u Varvarinu otvara se renovirani hotel Plaža. Hotel raspolaže sa 27...
Hotelijerstvo
Velika Britanija: Hotel u kome vežbate jogu sa lemurima
11. April 2019
Hotel "Armathwaite Hall" u gradu Keswick u Velikoj Britaniji pokrenuo je neobičnu...