"Crowne Plaza" umesto hotela "Holiday Inn" u Novom Sadu

03. Decembar 2015
'Crowne Plaza' umesto hotela 'Holiday Inn' u Novom Sadu
'Crowne Plaza' umesto hotela 'Holiday Inn' u Novom Sadu
'Crowne Plaza' umesto hotela 'Holiday Inn' u Novom Sadu
'Crowne Plaza' umesto hotela 'Holiday Inn' u Novom Sadu
'Crowne Plaza' umesto hotela 'Holiday Inn' u Novom Sadu

Najavljeni hotel "Crowne Plaza" vrata će otvoriti na uglu Bulevara Evrope i Futoškog puta, što je zvanična adresa izgrađenog i nikad otvorenog "Holiday Inn"-a u Novom Sadu, potvrdili su za "eKapiju" iz kompanije "Plaza AGNS".

Olivera Polanec iz ove novosadske kompanije, koja posluje kao deo "Aleksandar grupe", kaže da nije reč o izgradnji novog hotela, već da je došlo do promene franšiznog ugovora sa IHG, budući da je ta grupacija vlasnik i brenda "Crowne Plaza" i "Holiday Inn"-a.

Podsećamo, "InterContinental hotelska grupacija" (IHG), jedna od najvećih kompanija za hotelijerstvo na svetu, najavila je zvanično započinjanje izgradnje hotela "Crowne Plaza" u vojvođanskoj prestonici. Kako su najavili iz IHG-a, novi hotel će poslovati po franšiznom ugovoru potpisanom sa kompanijom "Plaza AGNS" d.o.o. Novi Sad.

Spa i fitnes centar na krovu

Polanec kaže da se izgled već izgrađenog hotela neće bitno menjati, budući da su još u toku gradnje ispoštovani viši standardi IHG grupe.

Novosadska "Crowne Plaza" će imati 144 soba, a njeno otvaranje predviđeno je tokom 2016. godine.

Ovaj novi objekat, uz već postojeći hotel "Crowne Plaza" u Beogradu, predstavlja gest daljeg usklađivanja sa strategijom IHG – koja proklamuje rast prisustva ove robne marke u sve dinamičnijim poslovnim centrima – zarad postizanja željenih uslova za razvoj usluga u segment poslovnih putovanja, kažu iz IHG-a.

Sudeći prema najavama, "Crowne Plaza Novi Sad" će predstaviti niz funkcija podesnih za potrebe organizacija poslovnih programa i sastanaka, među kojima će biti pet prostorija za sastanke i dve prostorije za sastanke formata upravnih odbora.

Da će hotel biti podesan za poslovne goste, govori činjenica da će kongresni centar imati površinu od 500 m2.
Gostima će na raspolaganju biti i celodnevni restoran, a moći će da se opuste u hotelskom baru na vidikovcu hotela, sa koga će se pružati sjajan panoramski pogled na grad.

Hotel "Crowne Plaza Novi Sad", prema najavama, imaće i svoj autentični salon-klub, spa i fitnes-centar sa opremom na najvišem svetskom nivou, koji će se nalaziti na samom krovu hotela.

Kako sagovornica portala "eKapija" dodaje, hotel "Crowne Plaza" biće kategorisan sa 4+ zvezdice, a ponudiće viši nivo usluge nego što je to slučaj sa brendom "Holiday Inn".

Neotvoreni "Holiday Inn"

Gradnja hotela "Holiday Inn" počela je u proleće 2010. godine, a završena krajem 2012. Međutim, hotel nije nikada otvoren, iako je bilo najava da će to biti učinjeno u proleće 2013. godine.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...