"Accor" planira otvaranje nekoliko hotela u Zagrebu

11. Mart 2016
'Accor' planira otvaranje nekoliko hotela u Zagrebu

Jedna od najvećih hotelskih grupacija "Accor Hotels" u bliskoj budućnosti planira da otvori nekoliko svojih "Ibis" hotela u Zagrebu, o čemu se još pregovara s potencijalnim partnerima, potvrdio je izvršni direktor "Accor grupe" za centralnu i istočnu Evropu Loren Pišeral.

"Ibis" je, inače, jedan od 17 "Accorovih" brendova, a reč je o "economy" brendu. Pod različitim brendovima "Accor grupe" posluje 3.900 hotela, od toga je njih 1.288 u vlasništvu kompanije koja deluje i kao operater i kao investitor. Nešto više od četvrtine portfelja posluje u Francuskoj, oko 11% na Mediteranu, a "Accor Grupa" lane je imala 5,5 mlrd EUR prihoda.

Pišeral je bio jedan od panelista o hotelskim ulaganjima u širem regionu na Međunarodnom hotelskom investicijskom forumu (IHIF) u Berlinu na kom su pozitivne primere izneli Otmar Mišeler, izvršni direktor "Falkensteiner Michaeler" grupe, koji je naveo da se ulagačka klima u Hrvatskoj poslednjih godina znatno poboljšala, i Ivan Paladina, predsednik Uprave IGH i predstavnik "Avenue grupe", koja je odabrana za ulagača u Kupare.

Iako ima puno potencijala, spomenuta regija u poslednjih pet godina uzela je tek 5% ukupnih investicija u svetsku hotelsku industriju. Izuzeci su neke poljske destinacije koje su prepoznale važnost skandinavskog tržišta, Crna Gora s projektima kao što je "Porto Montenegro", ali i i Split, s porastom turističkog prometa, i Dubrovnik, koji je postao top središte filmske produkcije.

Pokazalo se da je zbog rasta standarda lokalnog stanovništva Rumunija trenutno hit destinancija za ulaganje, dok je Albanija kao gotovo potpuno turistički nerazvijena najveći izazov.

Izvor: Poslovni

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...