Postavljen novi državni sekretar za turizam

09. August 2017
Postavljen novi državni sekretar za turizam

Na sednici Vlade Republike Srbije, održanoj u petak 4. avgusta 2017. godine, dr Miroslav Knežević, docent na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum postavljen je za državnog sekretara za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije - navodi se na sajtu Univerziteta Singidunum.

Docent Miroslav Knežević rođen je 1988. godine u Užicu. Osnovnu školu završio je na Zlatiboru, a srednju Ugostiteljsko-turističku školu u Čajetini, kao đak generacije i nosilac Vukove diplome. Studije nastavlja na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, Univerzitet Singidunum.

Kao najbolji student generacije, sa prosečnom ocenom 10, na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment stekao je zvanje diplomiranog ekonomiste. Master studije završio je 2012. godine na studijskom programu Poslovni sistemi u turizmu i hotelijerstvu na Univerzitetu Singidunum. Doktorske studije završio je 2016. godine sa najvišom prosečnom ocenom 10 (deset), na Univerzitetu Singidunum, studijski program Menadžment u turizmu.

Dobitnik je priznanja "Mladi lider godine" za 2012. na IX Forumu menadžera hotela i hotelskih domaćinstava, u organizaciji redakcije stručnog časopisa "Turistički Svet" i Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije.

Akademske 2011/2012. radio je kao saradnik u nastavi, a krajem 2012. je izabran u zvanje asistenta na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment. Od 2013. do 2015. godine obavljao je funkciju predsednika Kluba asistenata na Univerzitetu Singidunum. Početkom 2016. godine izabran je u zvanje docenta, gde izvodi nastavu na više predmeta na osnovnim i poslediplomskim studijama. Učesnik je velikog broja stručnih, međunarodnih i domaćih projekata (UN Joint Programme “Sustainable Tourism for Rural Development”; Strengthening Student Role in Governance and Management at the Universities of Serbia in line with the Bologna Process; Strategy for sustainable development of municipality Čajetina 2010-2020, itd.).

Kako je istaknuto na sajtu Univerziteta Singidunum, Knežević je autor više od 30 naučnih i stručnih radova objavljenih u domaćim i inostranim časopisima i na konferencijama. Moderator, ključni govornik i panelista na više stručnih i naučnih skupova u zemlji i inostranstvu. Govori engleski jezik.

Last comment

N.
Thursday , 28.06.2018. 18:47h
Recommendation:
8
+
24
-
Ljubomorni i povrsni ljudi zive u Srbiji, sto se da primetiti po ovim komentarima. Singidunum je veoma priznat univerzitet samo sto ste vi puni predrasuda i ograniceni kao terasa. Pozdrav
turista sa diplomom
Sunday , 03.09.2017. 21:08h
Recommendation:
6
+
4
-
Kakvi doktori, sekretari i strucnjaci takav i turizam u Srbiji kao i sve ostalo! Ej Srbijo medju sljivama!!!
mia
Wednesday , 23.08.2017. 05:44h
Recommendation:
7
+
4
-
Kad pre dospeo da bude drzavni sektetar?? Nit iskustva niti gain zivota!!! Zalosnooo!!

Connected news

Where is who?
Nikola Marković novi GM beogradskog hotela Saint Ten
27. May 2022
Na poziciji GM-a beogradskog hotela Saint Ten u martu ove godine Vladimira Marinkovića zamenio...
Where is who?
Vladimir Marinković, GM, Huma Kotor Bay Hotel & Villas: Uloga lidera je da motiviše i inspiriše
24. May 2022
Hotelijer sa bogatim iskustvom, proglašen za „zvanično najboljeg operativnog...
Where is who?
Milica Nešković novi menadžer hotela Heritage u Beogradu
06. May 2022
Nakon reorganizacije poslovanja, beogradski hotel Heritage, u vlasništvu firme ITG iz...
Where is who?
Michael Shannon - novi generalni direktor hotela Hyatt Regency Beograd
18. November 2020
U godini kada hotel Hyatt Regency Beograd puni 30 godina kako je ovaj hotelski brend...