Turizam u Vojvodini u kontinuitetu beleži rast

29. May 2019
Turizam u Vojvodini u kontinuitetu beleži rast

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je juče, zajedno sa predsednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem, nagradu Privredne komore Vojvodine - "Kapija uspeha" - najboljima u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti u Vojvodini, u 2018. godini.

Milićević je ovom prilikom naglasio da je turizam i ugostiteljstvo - najbrže rastuća privredna grana u Srbiji i AP Vojvodini, u kojoj ima još prostora za razvoj i dostizanje još boljih rezultata.

Kako je naveo, u toj oblasti je prošle godine zabeležen rast od 11.2 odsto na nivou države, a u AP Vojvodini oko 8.5 odsto.

- Trend rasta u oblasti turizma i ugostiteljstva ostvaruje se u kontinuitetu godinama unazad. U prilog tome govore i podaci da je u protekle četiri godine broj noćenja domaćih i stranih turista veći za oko 30 odsto u 2018. godini, u odnosu na 2015. U istom periodu zabeležen je još brži rast prihoda sa 900 miliona na preko 1.3 milijarde evra, koliko je srpski turizam prihodovao u 2018. - kazao je potpredsednik Milićević.

On je dodao da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj ulaganja u ovu oblast, te da se pored podsticajnih mera krenulo i sa direktnim ulaganjima.

- Od polovine decembra 2018. godine, počela je realizacija velike investicije - Akva velnes i spa centara na Paliću, koji sa milijardu dinara zajednički finansiraju Republika Srbija, Pokrajinska vlada i Grad Subotica - kazao je Milićević i dodao da će to ulaganje sigurno doprineti podizanju kvaliteta usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva u Vojvodini.

Nagradu „Kapija uspeha" Privredna komora Vojvodine dodelila je 27. put za redom, onima koji postižu najbolje rezultate u oblasti turizma i ugostiteljstva. Prema rečima predsednika PKV Boška Vučurevića, nagrada se dodeljuju u različitim kategorijama, kao što su smeštajni kapaciteti, restoranske usluge, vinarije, čarde, turističke agencije. Vučurević je naveo da je odluka o dobitniku bila teška, što pokazuje da se turizam ubrzano razvija.

Nagrade su uručene u hotelu „Šeraton", koji je jedan od ovogodišnjih laureata nagrade „Kapija uspeha".

Izvor: Tanjug

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...