Turizam u Vojvodini u kontinuitetu beleži rast

29. Maj 2019
Turizam u Vojvodini u kontinuitetu beleži rast

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je juče, zajedno sa predsednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem, nagradu Privredne komore Vojvodine - "Kapija uspeha" - najboljima u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti u Vojvodini, u 2018. godini.

Milićević je ovom prilikom naglasio da je turizam i ugostiteljstvo - najbrže rastuća privredna grana u Srbiji i AP Vojvodini, u kojoj ima još prostora za razvoj i dostizanje još boljih rezultata.

Kako je naveo, u toj oblasti je prošle godine zabeležen rast od 11.2 odsto na nivou države, a u AP Vojvodini oko 8.5 odsto.

- Trend rasta u oblasti turizma i ugostiteljstva ostvaruje se u kontinuitetu godinama unazad. U prilog tome govore i podaci da je u protekle četiri godine broj noćenja domaćih i stranih turista veći za oko 30 odsto u 2018. godini, u odnosu na 2015. U istom periodu zabeležen je još brži rast prihoda sa 900 miliona na preko 1.3 milijarde evra, koliko je srpski turizam prihodovao u 2018. - kazao je potpredsednik Milićević.

On je dodao da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj ulaganja u ovu oblast, te da se pored podsticajnih mera krenulo i sa direktnim ulaganjima.

- Od polovine decembra 2018. godine, počela je realizacija velike investicije - Akva velnes i spa centara na Paliću, koji sa milijardu dinara zajednički finansiraju Republika Srbija, Pokrajinska vlada i Grad Subotica - kazao je Milićević i dodao da će to ulaganje sigurno doprineti podizanju kvaliteta usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva u Vojvodini.

Nagradu „Kapija uspeha" Privredna komora Vojvodine dodelila je 27. put za redom, onima koji postižu najbolje rezultate u oblasti turizma i ugostiteljstva. Prema rečima predsednika PKV Boška Vučurevića, nagrada se dodeljuju u različitim kategorijama, kao što su smeštajni kapaciteti, restoranske usluge, vinarije, čarde, turističke agencije. Vučurević je naveo da je odluka o dobitniku bila teška, što pokazuje da se turizam ubrzano razvija.

Nagrade su uručene u hotelu „Šeraton", koji je jedan od ovogodišnjih laureata nagrade „Kapija uspeha".

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. Jul 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Turizam
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. Jul 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Turizam
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. Jul 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Turizam
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. Jul 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...