TOS na Sajmu turizma u Beogradu predstavlja kulturno-istorijsko nasleđe i aktivni odmor

20. February 2018
TOS na Sajmu turizma u Beogradu predstavlja kulturno-istorijsko nasleđe i aktivni odmor

Turistička organizacija Srbije (TOS), na 40. jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se održava od 22. do 25. februara 2018. godine, predstaviće u Hali 4 Beogradskog sajma celokupnu turističku ponudu Srbije sa akcentom na kulturno-istorijskom nasleđu, aktivnom odmoru, prirodnim bogatstvima naše zemlje, kao i gastronomskoj ponudi.

Na štandu Turističke organizacije Srbije predstaviće se i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, JP “Skijališta Srbije“ i Etnografski muzej u Beogradu.

- Turistička organizacija Srbije u okviru svojih aktivnosti ove godine predstavlja nove brošure: „Aktivan odmor sa akcentom na ture pešačenja i biciklizma“, kao i brošuru „Rusko nasleđe u Srbiji“. U okviru promocije turističke ponude Srbije, Etnografski muzej u Beogradu prezentovaće „Slavu“ i „Kolo“ o čijem značaju govori podatak da se nalaze na UNESCO listi svetske kulturne baštine - najavila je direktorka TOS Marija Labović.

Tokom predstavljanja turizma Srbije na ovom sajmu, na štandu TOS-a predviđen je niz prezentacija turističke ponude, prikazivanje 3 spota iz kampanje na "Travel Channel"-u koja je u toku na globalnom nivou, kao i video i digital kampanje koja je emitovana na svetskoj tv mreži BBC pod sloganom „Serbia- the place to be“. 

- Turistička organizacija Srbije na Beogradskom sajmu predstaviće animacije, kako za posetioce tako i za poslovne partnere. Interaktivna aplikacija “Vidi Srbiju...na klik do savršenog odmora” nudi mogućnost da pritiskom na „touch screen“ posetioci na karti Srbije vide destinacije za koje su zainteresovani i o istima se informišu - navela je Labović.

Ove godine TOS nudi i mogućnost korišćenja najnovije tehnologije “photo booth”, gde će posetioci imati priliku da izaberu omiljenu destinaciju, slikaju se i ponesu kući fotografiju.

Osim ove dve animacije biće organizovan i kviz znanja “Vidi Srbiju...izaberi svoju omiljenu destinaciju”, za koji će biti dodeljene nagrade poput: 6 promotivnih letova "Balkan Helicopters" kompanijom iznad Beograda, Novog Sada, Zlatibora, Mokre gore; šestodnevni ski pas za ovu ski sezonu JP "Skijališta Srbije“, ulaznice za Etnografski muzej; karte za obilazak Avalskog tornja, kao i mnoge druge nagrade.

U okviru ITTFA Sajma u Beogradu, u hali 4, TOS organizuje 14. Sajam suvenira pod nazivom „Vidi Srbiju“. Na 30 izložbenih pultova posetioci će moći da vide suvenire i proizvode iz svih delova Srbije.

- Majstori starih i umetničkih zanata će predstaviti proizvode koji su rađeni tehnikama koje su od zaborava sačuvane, ali i prilagođeni potrebama današnjice. Publika će moći ne samo da kupi proizvode već i da se upozna sa elementima izrade i da u pojedinim fazama i sama kreativno učestvuje i da lični pečat proizvodu - poručila je direktorka TOS.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....