TOS dodelio nagrade za Izuzetnu destinaciju Evrope - EDEN

28. December 2017
TOS dodelio nagrade za Izuzetnu destinaciju Evrope - EDEN

Turistička organizacija Srbije je u sredu, 27. decembra 2017. godine, u Conference & event centru hotela Envoy održala tradicionalni svečani prijem, kojem su prisustvovali predstavnici ministarstava, turističke privrede, lokalnih turističkih organizacija i medija.

Ovom prilikom prisutnima se obratio državni sekretar Miroslav Knežević, koji je u kratkom ekspozeu rezimirao aktivnosti i rezultate Vlade Srbije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i ukupne turističke privrede Srbije.

Knežević je istakao da je zaključno sa novembrom, u 2017. godini naša zemlja od turizma prihodovala milijardu i 200 miliona evra, a broj turista veći je za 13 odsto.

O aktivnostima Turističke organizacije Srbije u 2017. godini govorila je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, posebno istakavši značaj saradnje TOS-a sa ministarstvima, državnim institucijama, udruženjima iz oblasti turizma, turističkom privredom i medijima u ostvarivanju rekordnih rezultata u turizmu.

Ovaj skup bio je prilika da se dodele priznanja učesnicima konkursa Evropske komisije „Izuzetne destinacije Evrope – EDEN“. Tema konkursa za 2017. godinu bio je „kulturni turizam“.

Ovogodišnji pobednik je Novi Pazar zbog bogatog multikulturalnog nasleđa koje obuhvata spomenike na UNESCO listi – srednjevekovni kompleks Stari Ras sa Crkvom Svetih apostola Petra i Pavla i manastirima Sopoćani i Đurđevi Stupovi, koji su deo kulturne rute Saveta Evrope „Transromanika“, zatim znamenitosti iz osmanskog perioda – Novopazarsku tvrđavu sa starom čaršijom, Altun alem i Lejlek džamiju, Isa begov hamam i mnoštvo drugih lokaliteta i sadržaja koji oslikavaju bogatstvo tradicije.

Gospodin Nicolas Bizel, šef Sektora operacija Delegacije EU, uručio je nagradu gospođi Ljiljani Lešević, direktorki Turističke organizacije Novog Pazara.

Priznanja su uručena i predstavnicima svih opština koje su ušle u uži izbor (Sremska Mitrovica, Zaječar, Kuršumlija, Bač), kao i svim članovima žirija ovogodišnjeg konkursa. Nakon toga, u duhu pretpraznične atmosfere, usledio je svečani koktel i druženje sa zvanicama.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...
Tourism
Muzej automobila ispod Brankovog mosta - Poznata i buduća lokacija Muzeja Nikole Tesle
12. April 2024
Muzej automobila koji je pre oko dva meseca prinudno iseljen iz Moderne garaže u Majke...
Tourism
Kamp „Zlatibor“ otvoren za posetioce
11. April 2024
Svim ljubiteljima kampovanja svoja vrata širom je otvorio Kamp „Zlatibor”....