Proglašene najbolje travel fotografije

30. May 2017
Prva nagrada
Prva nagrada
Druga nagrada
Druga nagrada
Treća nagrada
Treća nagrada
Specijalna nagrada
Specijalna nagrada
Pohvala
Pohvala
Pohvala
Pohvala
Pohvala
Pohvala
Pohvala
Pohvala
Pohvala
Pohvala

U sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog festivala umetničke fotografije "Fotorama07", koji je od 25. do 28. maja održan u Kragujevcu, organizovan je po prvi put foto konkurs na temu "Fotorama Travel Photo Of The Year".

Među više od 2.000 dostavljenih fotografija, žiri festivala je odabrao 30 najboljih, koje su izložene u galeriji "Mihajlov konak" Narodnog muzeja Kragujevac. Na ovom konkursu dodeljene su četiri vredne nagrade za najbolje radove, kao i 5 pohvala festivala.

Po izboru žirija, novi laureat "Fotorama festa" je Geza Farkaš, kome je uručena nagrada u vidu desetodnevnog letovanja u Grčkoj za dve osobe na Zakintosu.

Drugo mesto osvojila je fotografija Samira Zahirovića, koji je nagrađen produženim vikendom na Paliću za dve osobe. Treću poziciju zauzela je fotografija Đanija Bardotija, koji je nagrađen produženim vikendom u hotelu "Sloboda" u Šapcu. Specijalna nagrada za najbolju fotografiju planina Srbije uručena je Đorđu Petroviću u vidu produženog porodičnog spa vikenda u hotelu "Kraljevi Čardaci" na Kopaoniku.  

Generalni pokrovitelji ovog foto konkursa su "Rapsody Travel" i magazin "Turistički Svet" sa nagradnim fondom većim od 1.500 evra.

Članovi žirija bili su: urednica časopisa "Turistički Svet" Ljiljana Rebronja, jedan od trenutno najaktuelnijih mladih fotografa časopisa "Nat Geo Washington" Travis Dove, hrvatski fotograf Roberto Pavić - čuven po svojim dramatičnim crno-belim travel fotografijama i Dušan Aleksić, generalni direktor turističke agencije "Rapsody Travel".

Ovogodišnji, sedmi po redu "Fotorama" festival okupio je najeminentnija imena iz sveta fotografije i digitalnih umetnosti, kao što su Travis Dove, Dennis Dunbar, Roberto Pavić, Marija Đoković, i drugi. Osnovna ideja festivala je da se mladima u Srbiji i regionu pruži prilika da prisustvuju najkvalitetnijim programima svetski poznatih stručnjaka u oblasti fotografije, i to potpuno besplatno. Na jednom mestu organizovane su izložbe, predavanja, radionice, tribine, prezentacije i sve ono što zaokuplja pažnju mladih umetnika i kreativaca.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...