Novi članovi uprave Udruženja banja Srbije

17. May 2018

Godišnja Skupština Udruženja banja Srbije održana je u utorak, 08. maja 2018. godine u Beogradu. Osim razmatranja i usvajanja izveštaja o radu u protekloj godini, kao i usvajanja plana rada za 2018. ovu Skupštinu karakteriše imenovanje novih članova Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja, kao i predsednika Skupštine.

Za predsednicu Skupštine je imenovana prof. dr Marina Deljanin Ilić (direktor Instituta za rehablitaciju Niška Banja), za predsednika Upravnog odbora dr sci med Dejan Stanojević (direktor SB Merkur iz Vrnjačke Banje), a Nadzornim odborom će predsedavati Arsen Đurić (opština Čajetina).

Gost Skupštine je ovoga puta bio državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dr Miroslav Knežević. Osnovu njegovog izlaganja čini viđenje mogućih i realnih načina da se zdravstveni turizam Srbije, sa svim svojim potencijalom, valorizuje na održivoj osnovi. U tome će, svakako, pomoći Strategija razvoja turizma Srbije, koja zdravstveni turizam svrstava u grupu najznačajnijih vidova turizma.

Razvoj zdravstvenog turizma usporen je nedostatkom investicija i velikim brojem neuspešnih privatizacija u periodu 2001 – 2015. godine. Međutim, Ministarstvo TTT je od 2015. do danas banjama prenelo 450 miliona dinara za različite infrastrukturne projekte, što je značajan podsticaj lokalnim samoupravama u banjama. Na kraju je naglasio da dosadašnja saradnja Ministarstva i Udruženja ima karakter partnerstva, i da će tako biti i ubuduće.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...
Tourism
O turizmu koji ne uništava ono od čega živi
12. April 2024
Sve više ljudi putuje češće, dalje i kraće. Kakve posledice naše želje...