Međunarodna radionica o potrebnim veštinama u sektoru turizma

11. September 2023
Image by Patrick Sommer from Pixabay
Image by Patrick Sommer from Pixabay

Turizam je jedna od najznačajnijih industrija na globalnom nivou, dok u Srbiji kreira više od 20% ukupnog izvoza usluga. Uprkos tome do sada nije bilo diskusija svih zainteresovanih strana o razvoju veština koje su potrebne turističkoj biznis zajednici kako bi pratila vreme i napredovala u skladu sa svetskim trendovima.

Unija poslodavaca Srbije je pred Socijalno-ekonomskim savetom Republike Srbije 2019. godine inicirala reformu obrazovanja u skladu sa potrebama privrede i od tada insistira na uvođenju novih obrazovnih profila i modernizaciju postojećih.

Kako bi se obezbedio dalji rast i razvoj i konkurentnost sektora turizma Unija poslodavaca Srbije sa Međunarodnom organizacijom rada organizuje Radionicu o potrebnim veštinama u sektoru turizma u Srbiji, koja će biti održana 12. i 13. septembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

„Na radionici ćemo predstaviti izveštaj o stanju u sektoru turizma, koji će poslužiti kao osnova za razgovore stručnjaka, predstavnika hotelskog biznisa, turističkih organizacija, predstavnika ministarstava, obrazovnih institucija i svih drugih zainteresovanih strana o konkretnim pravcima razvoja“, kaže Svetlana Budimčević iz Unije poslodavaca Srbije. „Projekcije do 2031. govore da će turizam rasti brže od proseka čitave ekonomije. Optimizam pokazuju i domaći eksperti, jer 79% anketiranih stručnjaka očekuje značajan razvoj ove industrije kod nas.“

Dvodnevnu radionicu otvoriće predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić i specijalista Međunarodne organizacije rada Julija Drumea. Cilj Radionice je, da se kroz analizu sprovedenog istraživanja i dijalog svih zainteresovnah strana, dođe do baze za kreiranje efikasne strategije razvoja turističkog sektora do 2030. godine, sa naglaskom na povezivanje ponude i potražnje za veštinama relevantnim za njegov dugoročni održivi rast i razvoj.

Unija poslodavaca Srbije

Comments (0)

Connected news

Tourism
Srbija kao Bike Friendly destinacija
24. June 2024
Biciklizam kao turistički proizvod dobija na značaju i broj zainteresovanih gostiju sve...
Tourism
Prvi BOR letnji festival ovog vikenda na Zlatiboru
17. June 2024
BOR Hotel by Karisma, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor, ovog juna organizuje...
Tourism
Obale Turske pružaju neiscrpne mogućnosti za najrazličitije aktivnosti na otvorenom
17. June 2024
Mediteranska i egejska obala Turske su primamljive lokacije u svako doba godine, jer posetiocima...
Tourism
TOS i IRONMAN udružuju snage za povećanje broja stranih turista u Srbiji
17. June 2024
Na današnjem događaju za medije Turistička organizacija Srbije i SDP 11TRI potpisali su...