Ljajić: Uskoro poziv za privatizaciju Kuršumlijske banje

03. April 2018

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je da će ovog meseca biti objavljen javni poziv za privatizaciju Kuršumlijske banje - navodi se na sajtu resornog ministarstva.

Ljajić je za vesti televizije Prva rekao da će ove godine biti pokrenut proces privatizacije i drugih banja u Srbiji i istakao da ima zainteresovanih za više njih.

- Urađena je procena vrednosti Kuršumlijske banje i očekujemo da će sigurno ovog meseca biti objavljen javni poziv - izjavio je on, dodajući da će svi moći da konkurišu.

Ministar je naveo da je najozbiljniji kandidat akcionarsko društvo "Planinka”, koje već upravlja Lukovskom i Prolom banjom.

- Mi smo doneli odluku na radnoj grupi da se uradi procena vrednosti svih banja, pošto imamo stare procene koje nisu realne. Želimo da utvrdimo realnu tržišnu vrednost svih banja i to će biti polazna cena na osnovu koje će se praviti javni poziv - rekao je potpredsednik.

On je još dodao da su imovinsko-pravni odnosi svakako najveći problem, ali da nisu jedini, pošto ima i skrivenih ili manje skrivenih opstrukcija u tom procesu.

- Ali, održavanje statusa kvo nije dobro ni za koga, niti za korisnike koji zalužuju bolje uslove u tim banjama, iako imamo banje koje su u odličnom stanju i primaju sve veći broj turista - naveo je Ljajić.

Govoreći o vaučerima, ministar je izjavio da je u prva tri meseca izdato 30.000 vaučera, što je za 30 odsto veći broj nego u istom periodu prošle godine i da očekuje da će ove godine biti izdato više od 100.000 vaučera. Građani su najviše zainteresovani za Prolom banju, Lukovsku banju, Sokobanju, Zlatibor i druge destinacije.

Takođe, dodao je ministar, trenutno je prijavljeno više od 900 ugostitelja u čijim objektima građani mogu da iskoriste svoje vaučere.

Comments (0)

Connected news

Tourism
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Tourism
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Tourism
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...