Kruševac dobija Dino park

18. April 2019
Kruševac dobija Dino park

U Kruševcu počinje izgradnja zabavnog Dino parka, za šta je Ministarstvo turizma obezbedilo 60 miliona dinara. Projekat u koji će gradska uprava uložiti još 15 miliona dinara, upotpuniće turističku ponudu Rasinskog okruga.

Bogata prošlost, o kojoj svedoče ostaci srednjovkovne prestonice, brojni kulturno istorijski spomenici u okolini, darovi prirode kao što su banje, planine, reke i na kraju ljudi, čine Kruševac posebnom i atraktivnom turističkom destinacijom, koja u prethodnim periodu nije dovoljno iskorišćena. Poslednjih godina situacija se menja. Puno toga je urađeno pre svega na promociji, što je rezultiralo povećanjem broja gostiju, noćenja i vanpansionske potrošnje.

- Iz tog razloga mi smo intenzivno krenuli na izgradnju i unapređenje turističke infrastrukture i svega onoga što nam je nedostajalo tako da je ovaj zabavni park u stvari nastavak brojnih već realizovanih aktivnosti u našem gradu koje su pokrenute u prethodnom periodu - kaže Suzana Milosavljević, direktorka TO Kruševac. I dodaje: - Zabavni park Šarengrad nalaziće se na površini od 1.5 ha, sadržaće brojne elemente i sadržaje za zabavu, odmor, rekreaciju, ali naravno tu će biti postavljene i replike dinosaususa.

I tu nije kraj kada su u pitanju novi sadržaji. Do kraja meseca na Jastrepcu biće otvoren Avantura park. Nastavlja se obnova bedema i kula Lazarevog grada, biste velikana kruševačkog glumišta krasiće jedan od trgova, a Ribarska Banja već sa prvim toplim danima otvoriće kapije Akva parka u okviru novoozgrađenog sportsko rekreativnog centra "Samar".

Dušan Šokorac, direktor SB Ribarska Banja kaže da su sadržajno prevazišli postojeće smeštajne kapacitete i da je to ono na čemu treba raditi: - Iz godine u godinu primetno je sve više takozvanih eksternih gostiju, eksternih pacijenata. Postoji potreba izgradnje novih smeštajnih kapaciteta, novih hotela - objašnjava Šokorac.

Novi smeštajni kapaciteti potrebni su i u samom gradu. Taj problem rešiće se završetkom radova na hotelu Rubin koji se kompletno renovira i koji će uskoro primiti nove goste. Sa duhom stare srpske prestonice, bogatim nasleđem i novim sadržajima Kruševac postaje nezaobilazna destinacija na turističkoj mapi Srbije.

Izvor: rts.rs

Comments (0)

Connected news

Tourism
Đavolja varoš dobija vizitorski centar
26. July 2024
Opština Kuršumlija dobila je od Ministarstva zaštite životne sredine 25...
Tourism
Zlatiborska Gold Gondola postaje ovog vikenda epicentar mode
24. July 2024
Najduža panoramska gondola na svetu, zlatiborska Gold Gondola, u subotu 27. jula sa početkom...
Tourism
Velika letnja nagradna igra Turističke organizacije
15. July 2024
Turistička organizacija Zlatibor organizuje Veliku letnju nagradnu igru. Nagradna igra počinje...
Tourism
Crna Gora nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju
12. July 2024
Crna Gora je nominovana za najpoželjniju evropsku destinaciju u okviru 23. godišnje...