Kruševac dobija Dino park

18. April 2019
Kruševac dobija Dino park

U Kruševcu počinje izgradnja zabavnog Dino parka, za šta je Ministarstvo turizma obezbedilo 60 miliona dinara. Projekat u koji će gradska uprava uložiti još 15 miliona dinara, upotpuniće turističku ponudu Rasinskog okruga.

Bogata prošlost, o kojoj svedoče ostaci srednjovkovne prestonice, brojni kulturno istorijski spomenici u okolini, darovi prirode kao što su banje, planine, reke i na kraju ljudi, čine Kruševac posebnom i atraktivnom turističkom destinacijom, koja u prethodnim periodu nije dovoljno iskorišćena. Poslednjih godina situacija se menja. Puno toga je urađeno pre svega na promociji, što je rezultiralo povećanjem broja gostiju, noćenja i vanpansionske potrošnje.

- Iz tog razloga mi smo intenzivno krenuli na izgradnju i unapređenje turističke infrastrukture i svega onoga što nam je nedostajalo tako da je ovaj zabavni park u stvari nastavak brojnih već realizovanih aktivnosti u našem gradu koje su pokrenute u prethodnom periodu - kaže Suzana Milosavljević, direktorka TO Kruševac. I dodaje: - Zabavni park Šarengrad nalaziće se na površini od 1.5 ha, sadržaće brojne elemente i sadržaje za zabavu, odmor, rekreaciju, ali naravno tu će biti postavljene i replike dinosaususa.

I tu nije kraj kada su u pitanju novi sadržaji. Do kraja meseca na Jastrepcu biće otvoren Avantura park. Nastavlja se obnova bedema i kula Lazarevog grada, biste velikana kruševačkog glumišta krasiće jedan od trgova, a Ribarska Banja već sa prvim toplim danima otvoriće kapije Akva parka u okviru novoozgrađenog sportsko rekreativnog centra "Samar".

Dušan Šokorac, direktor SB Ribarska Banja kaže da su sadržajno prevazišli postojeće smeštajne kapacitete i da je to ono na čemu treba raditi: - Iz godine u godinu primetno je sve više takozvanih eksternih gostiju, eksternih pacijenata. Postoji potreba izgradnje novih smeštajnih kapaciteta, novih hotela - objašnjava Šokorac.

Novi smeštajni kapaciteti potrebni su i u samom gradu. Taj problem rešiće se završetkom radova na hotelu Rubin koji se kompletno renovira i koji će uskoro primiti nove goste. Sa duhom stare srpske prestonice, bogatim nasleđem i novim sadržajima Kruševac postaje nezaobilazna destinacija na turističkoj mapi Srbije.

Izvor: rts.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Turizam
Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu
23. April 2024
U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji,...
Turizam
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...
Turizam
Svi na Karneval u Budvu – zajedno!
19. April 2024
Najatraktivnija prolećna manifestacija, Međunarodni budvanski karneval, ove godine se održava...
Turizam
Air Serbia uspostavila direktan let između Beograda i Mostara
16. April 2024
Air Serbia je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog...