Da li ste znali da Novi Sad ima najsavremenije opremljen kongresni centar u Srbiji?

23. October 2018

Kongresni centar Master, koji se nalazi u okviru Novosadskog sajma, jedini je objekat te vrste u Srbiji, a možemo slobodno reći i šire, koji osim izuzetne moderne opremljenosti ima i visoke tehničke mogućnosti za održavanje manjih, srednjih (1.300), pa čak i velikih poslovnih skupova (do 4.000 učesnika).

U Novom Sadu, pored 12 hotela sa 4 i 5*, organizatori MICE događaja mogu obezbediti svojim učesnicima poslovnih događaja mnoštvo sadržaja kojim njihova konferecija ili poslovni skup mogu dobiti na kvalitetu.

Osim moderno opremljenih kongresnih sala koje se nalaze u okviru zgrade Univerziteta u Novom Sadu, u poslovnoj zgradi NIS-a, SPC SPENS, CEPTOR na Andrevlju, postoje i sale koje mogu takođe biti zanimljivo mesto poslovnih susreta u okviru najstarijeg pozorišta u Srba, Srpskog Narodnog pozorišta, Galerije Matice Srpske, Muzeja Vojvodine, Gradskog Muzeja, Univerziteta u Novom Sadu, Kulturnog centra Novog Sada.

Brojne turističke agencije koje se bave MICE turizmom imaju izuzetno veliki broj događaja iza sebe, kao dobar temelj u praksi za organizacuju srednjih i velikih domaćih i međunarodnih kongresa i poslovnih skupova.

Novi Sad je grad sa mirnom atmosferom, sve je relativno blizu i ne postoji veća gužva u saobraćaju, zbog čega se organizatori događaja odlučuju da svoj događaj organizuju u ovom gradu.

Kako bi svaki poslovni skup imao svoje specifičnosti, organizatori vole da upriliče i onaj deo koji će poslužiti za opuštanje učesnika. Baš iz tih razloga, Novi Sad i okolina pružaju mnoštvo mogućnosti za obilazak grada uz posetu brojnim muzejima i galerijama, koje u svojim zbirkama čuvaju specifične eksponate, kao i za kratke izlete na Frušku goru, gde se pored obilaska pravoslavnih manastira mogu posetiti brojne vinarije, hoteli sa termalnim bazenima, izletničke pešačke i biciklističke rute, ili poseta Koviljsko-Petrovaradinskom ritu i Sremskim Karlovcima.

Brojnim avanturističkim i adrenalinskim sportovima učesnici tim bildinga mogu upotpuniti svoj boravak u Novom Sadu, ali je zbog velikog interesovanja potrebno unapred rezervisati termin.
 
Ponuda u restoranima je visokog kvaliteta, a ono što Novi Sad čini specifičnim jesu brojni salaši i čarde, smešteni na samo 15 minuta od centra grada u pravcu Čeneja, Sremskih Karlovaca ili Fruške gore, koji posetiocima nude mogućnost uživanja u tradionalnoj kuhinji i mirnom okruženju.

Poseban je užitak doći na poslovni skup u Novi Sad, pozivamo vas da se i sami uverite.

Dobrodošli ste!

Turistička organizacija Grada Novog Sada
Sajt:
www.novisad.travel
LinkedIn: Tourist Organisation of the City of Novi Sad

Comments (0)

Connected news

Tourism
Air Serbia ostvarila profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini
19. March 2024
Zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i...
Tourism
Istanbul jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike
18. March 2024
Istanbul je ocenjen kao jedna od najboljih evropskih destinacija za solo putnike, pružajući...
Tourism
Visit Online d.o.o. iz Beograda prvi kompanijski član Globalnog saveta za održivi turizam u Srbiji
14. March 2024
Kompanija Visit Online Smart Solutions iz Beograda koja je razvila i vodi digitalnu platformu...
Tourism
Otvaranje nautičke sezone 16. marta u Beogradu
14. March 2024
Upljovljavanjem kruzera “Viking Lif” kompanije Viking River Cruises u Međunarodno...