Zemunski restoran Venecija dobio novog vlasnika

13. December 2017

Restoran "Venecija" u Zemunu, u ponedeljak je dobio novog vlasnika. Reč je o Johanu Peteru Cigeru, državljaninu Švajcarske, koji je na nadmetanju ponudio najvišu cenu - 110 miliona dinara!

Ovaj ugostiteljski objekat na ekskluzivnoj lokaciji, na Keju oslobođenja, prodat je iz drugog pokušaja. Početna cena u ponedeljak je bila 95 miliona dinara za oko 350 kvadrata restorana i još toliko bašte. "Venecija" je plaćena za pet miliona dinara više nego što je glasila ponuda na prvom javnom nadmetanju. Prema prvim informacijama Ciger namerava da nastavi sa ugostiteljskom tradicijom čuvene zemunske "Venecije".

Jedini konkurent Cigerovom zastupniku, advokatu Branislavu Popoviću, bio je predstavnik firme "Eureka bar", koja je od juna 2016. godine bila zakupac ovog lokala. Nadmetanje je krenulo od 94,7 miliona dinara. Cenu od 97 miliona dinara bila su spremna da daju obojica, pa i 100 miliona dinara. I tu su se ambicije i mogućnosti razišle. Predstavnik "Eureka bara" je stao sa licitiranjem, dok je zastupnik Johana Petera Cigera pristao na 110 miliona dinara. Švajcarac će i zvanično postati vlasnik po uplati kupoprodajne cene i potpisvanju ugovora.

Trgovanjem su u ponedeljak bili zadovoljni bivši zaposleni, koji su među poveriocima "Centrala" u stečaju. Njima se, nezvanično, duguje oko 60 miliona dinara, dok je ukupni dug zemunske firme, posle prodaje kafane "Gardoš" oko 140 miliona dinara.

Restoran na dunavskoj obali odavno je merkalo nekoliko kontroverznih biznismena. Zainteresovan je najviše bio Predrag Ranković Peconi, kao dugogodišnji zakupac ovog objekta, ali i Željko Rutović i Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, koji su takođe u ugostiteljskom biznisu - pišu "Novosti".

Johan Peter Ciger je, kako pokazuju podaci sajta "Manihaus" od jula 2015. godine direktor i ovlašćeni zastupnik firme "Drina konsalting" iz Ciriha. U Agenciji za privredne registre Srbije upisan je kao direktor preduzeća "Kotonmedik" iz Novog Sada, koje se bavi proizvodnjom, trgovinom i uslugama. Direktor je od 2014. godine.

Izvor: Novosti

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...