Vojvodina: Za proizvodnju vina, rakije i piva 50 miliona dinara

18. October 2019
Vojvodina: Za proizvodnju vina, rakije i piva 50 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore vredne 50 miliona dinara za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i za sufinansiranje investicija za nabavku opreme za proizvodnju piva. 

- Iz godine u godinu mi izdvajamo sve veća sredstva kako bismo podigli i unapredili specijalizovane grane poljoprivrede, vinogradarstvo, voćarstvo i proizvodnju hmelja, grane koje na većim površinama i sa modernijom opremom želimo u narednim godinama u AP Vojvodini - kazao je predsednik Mirović.

- Ovih podsticaja ne bi bilo, niti je moguće iz godine u godinu povećavati finansijska sredstva, da nismo uspeli da konsolidujemo naše javne finansije. Pripremamo budžet za sledeću godinu od 80 milijardi dinara, odnosno 18 milijardi više nego što smo zatekli 2016. godine, i ta razlika uneta je u tkivo ekonomskog razvoja AP Vojvodine - dodao je predsednik Mirović.

- Po prvi put, Pokrajinska vlada ove godine uvela je mere za finansiranje nabavke nove opreme za prozvodnju piva malim proizvođačima. Istovremeno, u ovoj godini po drugi put realizujemo i konkurs namenjen nabavci nove opreme za proizvodnju vina i rakije. Od 2017. godine do danas izdvojili smo ukupno 211 miliona dinara za sektor proizvodnje vina i rakije i na to smo veoma ponosni jer ranije ovaj sektor nije bio prepoznat. Nastavićemo sa ovom podrškom i u narednom periodu - kazao je sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Izvor: RTV

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...