Više od pedeset restorana pripremilo je posebne menije za Belgrade Restaurant Show

26. September 2022
Foto: Promo
Foto: Promo

Manifestacija Belgrade Restaurant Show biće održana u više od pedeset odabranih restorana u Beogradu, od 28. septembra do 2. oktobra, tokom koje će gosti moći da uživaju u ponudi hrane specijalno kreiranoj za ovu priliku, i to po cenoj nižoj za 30 odsto!

Ova smotra ima za cilj da proslavi raskoš beogradske restoranske scene, njene talentovane šefove, vredne konobare, kuvare i sve one koji učestvuju u stvaranju novog gastronomskog lica Beograda, uz poziv na veliki povratak u restorane nakon vrlo izazovnih godina za ugostiteljsku scenu, kod nas i u celom svetu.

Prvi Belgrade Restaurant Show obuhvatiće restorane u najrazličitijim kategorijama, od tradicionalnih do onih koji istražuju kuhinje Mediterana i dalekih zemalja sveta, ali i modernih, inovativnih restorana koji pomeraju granice gastronomije, kao i proslavljenih restorana visoke kuhinje – a nije zaboravljen ni vrhunski street food! Svi ovi restorani pripremili su više od 100 menija i specijalnih ponuda.

Jedan od najvažnijih momenata u okviru Belgrade Restaurant Show biće velika humanitarna večera pod nazivom 5 Star Dinner, zakazana za 29. septembar. Na ovom dešavanju u hotelu Square Nine, proslavljeni šefovi beogradskih fine dining restorana predstaviće svoje kreacije u pratnji vina iz odabranih srpskih vinarija, a sav prihod biće doniran Svratištu za decu koje funkcioniše u sklopu beogradskog Centra za integraciju mladih.

Na većeri će učestvovati Jasmina Vukašinović (Jasmin a Maslina), Vanja Puškar (Iva New Balkan Cuisine), Filip Ćirić (Homa), Dušan Todić (Square Nine) i Krsto Radović (Mandarina Cake Shop). Uz njihove specijalitete biće služena vina kuća Aleksandrović, Matijašević, Matalj, 100 žena, Vinčić, Eden i Zvonko Bogdan.

Sve podatke o jelovnicima, specijalnim ponudama i popustima gosti će moći da pronađu na sajtu manifestacije restaurantshow.rs koji će biti lansiran u ponedeljak, 26. septembra, kao i u specijalnom izdanju magazina Vino & Fino.

Sponzor prvog Belgrade Restaurant Show je kompanija Telekom.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...