Privredni skup „Ukusi Juga Italije” danas u Beogradu

27. February 2018
Privredni skup „Ukusi Juga Italije” danas u Beogradu

Manifestacija WORKSHOP & B2B – FOOD & BEVERAGE “UKUSI JUGA ITALIJE”, održava se u utorak 27. februara u hotelu Hajat. Na skupu će učestvovati tridesetak italijanskih  privrednika iz prehrambenog sektora i privrednici iz Srbije i regiona, uvoznici, distributeri, šefovi kuhinja i somelijeri.

Ususret skupu, Beogradska kancelarija Italijanske agencije za spoljnu trgovinu (ICE), koja je organizator manifestacije, upriličila je tokom vikenda u tržnom centru Delta siti prezentaciju i degustaciju italijanskih prehrambenih proizvoda i vina “Ukusi Juga Italije”.

Najavljujući dolazak italijanskih kompanija iz regija Južne Italije - Bazilikata, Kalabrija, Kampanija, Pulja, Sicilija, Abruco, Molize i Sardinija, direktorka beogradske kancelarije ICE Marina Skonjamiljo ispričala je nekoliko anegdota o tome kako su nastali neki od proizvoda po kojima je Italija nadaleko čuvena, poput pice i maslinovog ulja.

O svetu čarobnih ukusa tradicionalne italijanske kuhinje i vrhunskih vina poreklom sa juga “čizme” govorile su i javne ličnosti: dr Mario Liguori, književnik iz Napulja i profesor na Univerzitetu u Novom Sadu, Olivera Jovićević, novinarka RTS, Aca Seltik, frontmen grupe Ortodoks kelts, Ivana Trišić, mis Srbije.

Događaju su prisustvovale i Suzana Perić, modna kreatorka, dr Jasmina Lalošević, vlasnica klinike “Aestetik med”, kao i druge javne ličnosti. Brojni posetioci imali su priliku da premijerno degustiraju proizvode koji će srpskim privrednicima biti predstavljeni u hotelu Hajat.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...