Poznati Mišelinov šef gostuje u hotelu Grand Kopaonik

17. August 2022
Foto: Represent Communications
Foto: Represent Communications

Na poziv hotela Grand Kopaonik svetski poznati kuvar Eyck Zimmer, majstor svoje profesije, nagrađen Mišelinovom zvezdicom posetiće ovu planinu popularnu i voljenu i leti i zimi. Poreklom iz Nemačke, Eyck putuje i radi po celom svetu, a na njegovoj mapi našla se i Srbija, kao jedna od omiljenih destinacija. Zimmer će se najpre upoznati sa prirodnim bogatstvom naše prelepe planine i otkriti plodove koje ona krije, poput samonikle borovnice koja sazreva u ovom periodu, kupine, maline, ali i aromatičnih vrganja, tartufa i raznovrsnuh šumskih plodova.

Osim toga, Mišelinovog šefa će ugostiti i tradicionalno planinsko gazdinstvo u jednom od u slikovitih sela na obodima Kopaonika i predstaviti mu nezaobilazne simbole kuhinje ovog dela Srbije. U cilju promocije lokalnih proizvoda, u petak 19. avgusta, organizovaće se i svojevrsni otvoreni market, na platou ispred hotela, gde će Zimmer zajedno sa svojim kolegama imati prilike da se upozna sa najkvalitetnijim domaćim sastojcima.

Kulinarsko umeće inspirisano jedinstvenom prirodom Kopaonika, gostujući šef pokazaće na posebno upriličenoj večeri za ograničen broj gostiju, u subotu 20. avgusta, u luksuznom ambijentu hotela Grand.

- Veoma sam srećan što sam opet u poseti Srbiji, volim da kažem da je Beograd kao moj treći dom, posle Berlina i Londona. Radujem se doživljaju Kopaonika i svih njegovih prirodnih lepota a posebno sam uzbuđen zbog saradnje sa hotelom Grand Kopaonik, i talentovanim šefovima sa kojima ću imati prilike da kuvam - rekao je šef Eyck Zimmer.

Poznati kuvar u našu zemlju došao je zahvaljujući saradnji sa hotelom Grand Kopaonik, koji nastavlja da pomera granice gastronomije i luksuznog planinskog turizma.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...