Osnovano Udruženje proizvođača rakije "Zapadna Srbija"

26. July 2019
Osnovano Udruženje proizvođača rakije 'Zapadna Srbija'

Radi ostvarivanja ciljeva i interesa u oblasti proizvodnje, prodaje, promocije rakije i jakih alkoholnih pića, koje članovi ne bi mogli pojedinačno da ostvare, osnovano je Udruženje proizvođača rakije "Zapadna Srbija".

Oštra konkurencija, promena uslova poslovanja, moderni trendovi, ali i nagomilani problemi čije rešavanje traži posvećenost i temeljan pristup, podstakli su osnivanje udruženja. Prepoznajući značaj udruživanja uopšte, posebna pažnja biće posvećena uspostavljanju kontakata sa drugim domaćim i međunarodnim udruženjima.

Osnivači su najveći proizvođači sa područja Zlatiborskog upravnog okruga: „Tim doo“ Bajina Bašta, „Destilerija Zarić doo“ Kosjerić, „BB klekovača doo“ Bajina Bašta, „RB Global doo“ Užice i „Braća Tomašević doo“ Prijepolje. Sedište udruženja biće u Bajinoj Bašti. Proizvođači rakije sa područja zapadne Srbije tradicionalno su lideri u ovoj oblasti.

Težište rada će biti na izradi i objavljivanju strategije razvoja proizvodnje rakije i jakih alkoholnih pića na teritoriji Zapadne Srbije, aktivnostima na zaštiti geografskog porekla, koordinaciji u oblasti podizanja konkurentnosti, unapređenju proizvodnje vrhunskog kvaliteta, primeni domaćih i međunarodnih standarda i na razvoju „rakijskog“ turizma.

Statutom je predviđeno da član udruženja može biti svako privredno društvo ili preduzetnik koji se bave proizvodnjom rakije i jakih alkoholnih pića na području zapadne Srbije.

Izvor: Agrotv.net

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...