Novo iskustvo Kopaonika: La Pista restaurant by Gorski Hotel & Spa

03. March 2021
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik
Foto: Hotel Gorski Kopaonik

Kada je otvoren pre tri godine, Gorski Hotel & Spa doneo je Kopaoniku novu energiju, energiju toliko snažnu da su usluga i pojam ugostiteljstva i hotelijerstva trajno podignuti na viši nivo ne samo na destinaciji, već i u celoj Srbiji.

Gorski je postao sinonim za dobar uskus, još bolju uslugu i najbolje skijanje. Mesto na kojem morate biti. To je spoj komfora najvećih soba na Kopaoniku, očaravajućeg planinskog enterijera, vrhunskog spa centra, magije koja se ne da prepričati, ušuškanog spoljnog bazena i gastronomskih čarolija zbog kojih se ljudi vraćaju.

Nakon što su se profilisali kao mesto sa najboljom hranom, desertima i uslugom, u Gorskom su odlučili da, po već dobro poznatom obrascu, pomere granice i donesu novo iskustvo, do sada neviđeno na Kopaoniku.

Tako su ove zime u okviru hotela otvorili ekskluzivni à la carte restoran italijanske kuhinje – La Pista. Kao što mu ime kaže, restoran se nalazi na stazi Malo jezero, u sklopu hotela. Prepoznatljiva arhitektura i dizajn enterijera omogućava gostima da uživaju u izuzetnom pogledu i atmosferi dok proživljavaju iskustvo fine dining-a kakvo do sada nije postojalo na Kopaoniku.

Celokupan enterijer urađen je od pažljivo biranih materijala, baš  kao i Gorski Hotel & Spa****. Dominira prirodno drvo koje širiti dobro poznat miris planine. Kamin, prigušena svetla, terasa, pogled na osnežene staze – idilično, zar ne? Sasvim blizu enterijeru koji podseća na hotelski, a tako daleko od svega što očekujete.

Restoran je jedinstven u svakom smislu. Možda je najvažnije da se sva hrana priprema isključivo od italijanskih namirnica prve kategorije. Namirnice se dopremaju direktno iz Italije ekskluzivno za potrebe restorana. Pored najpoznatijih italijanskih brendova hrane, koje svako očekuje u ovakvom restoranu, tu su i namirnice proizvedene u malim manufakturama u kojima je čitava proizvodnja već rezervisana za La Pistu. A to znači samo jedno: sve što probate u La Pisti, biće iskustvo koje je nemoguće ponoviti na drugom mestu!

Restoran ima dva izdanja – dnevno i večernje. Baš onako kako gosti Kopaonika najviše vole, preko dana je sve podređeno skijanju, pa je La Pista idealno mesto za okupljanje da se na kratko predahne od skijanja. Uz pice, paste, rižota ili tradicionalna kuvana jela sa italijanskih planina, na prostranoj terasi i ispred same staze, doživljaj je kompletan.

Uveče, La Pista se pretvara u elegantno, fine dining mesto, sa uslugom i hranom kakva je do sada mogla da se očekuje samo u najfinijim prestoničkim restoranima. Intimna i romantična atmosfera uz kamin, upotpunjena tihim izvođenjem jazz, bluz i pop muzike uživo, pruža zadovoljstvo Italije, Kopaonika, planine i prefinjenosti zajedno.

Večernji meni se razlikuje od dnevnog i pruža nesvakidašnje iskustvo table show-a: flambiranje ribe u korici soli sa Konjakom VSOP, prezentacija bifteka koji Chef seče pred gostima i poslužuje sa Table grill-om, dajući, pritom, priliku gostima da sami dovrše svoje meso, pripremanje paste Grano Padano u kolutu sira starom 32 meseca, atraktivno posluživanje deserta uz dim od tečnog azota a tu su brojna druga iskustva svojstvena samo najboljim svetskim restoranima.

Za one kojima je apetit već porastao i pitaju se kako će stići da probaju sva jela, u La Pisti su mislili i na to. Unikatan koncept experience menija šefa kuhinje vodiće ih na putovanje regijama Italije kroz šest sledova mono porcija. Tako neće ostati uskraćeni ni za jedan od mnogobrojnih ukusa. Raznolikost namirnica, tehnika pripreme ali i vina koja će somelijeri uparivati samo za njih, ostaviće ih bez daha.

Definitvno, La Pista će, baš kao i Gorski Hotel & Spa, podići nivo usluge, očekivanja i doprineti razvoju Kopaonika kao destinacije, a svakom pojedincu pružiti nezaboravno iskustvo koje će dugo pamtiti i zbog kojeć će se ovom hotelu rado vraćati.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...