MICHELIN odložio izbor restorana u Srbiji za 2021. zbog COVID-19

26. November 2020
Izvor: Pexels - Rachel Claire
Izvor: Pexels - Rachel Claire
Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, Vodič MICHELIN je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji. 
Epidemiološka situacija, koja se poslednjih nedelja drastično pogoršala u mnogim delovima sveta, predstavlja izazov bez presedana za gastronomski i turistički sektor, što utiče i na aktivnost inspektora MICHELIN Vodiča. Zbog toga, Vodič MICHELIN mora da odloži otkrivanje nekih izbora restorana, među kojima su i beogradski za 2021. godinu. 
 „Zbog pandemije COVID-19, objavljivanje MICHELIN-ovog vodiča za Srbiju, prethodno planirano za 11. decembar 2020. godine biće odloženo“, rekao je Gvendal Poullennec, međunarodni direktor Vodiča MICHELIN. "Naši timovi ostaju u bliskoj vezi sa Turističkom organizacijom Srbije i naše interesovanje za beogradsku kulinarsku scenu ostaje nepromenjeno. Redovno ćemo nadgledati situaciju i kada se za to steknu uslovi, zajednički ćemo odrediti novi datum za objavu imena izabranih restorana u Beogradu."
Otkrivanje restorana po izboru MICHELIN-a nije odloženo samo u Srbiji, nego i u SAD (u Čikagu, Vašingtonu, Njujorku i Kaliforniji), kao i u Evropi  - u Velikoj Britaniji i Belgiji. Kriza izazavana pandemijom Covid-19, takođe je uticala na aktivnosti Vodiča u Aziji, gde je odloženo objavljivanje singapurskog izbora za 2021. godinu.
Vodič MICHELIN ostaje posvećen realizaciji svojih aktivnosti u Srbiji, u skladu sa poštovanjem svog tradicionalnog pristupa odabiru restorana koji će se naći u Vodiču i visokim profesionalnim standardima. Anonimni i nezavisni inspektori Vodiča nastaviće svoj rad u Beogradu kako bi, kada se za to stvore uslovi, istakli srpsku kulinarsku scenu na svetskoj pozornici.
 
Originalni tekst možete pročitati na sledećem linku:
https://guide.michelin.com/en/article/news-and-views/belgrade-michelin-guide-announcement-and-revelation-of-restaurants-selection-is-being-impacted-by-the-current-pandemic
 

 

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...