Lansirana jedinstvena platforma za predstavnike ugostiteljskog sektora

23. November 2020
Photo by Stella de Smit on Unsplash
Photo by Stella de Smit on Unsplash

Druga po redu on line konferencija pod nazivom „Horeca zajednica za novu budućnost“, održana 20. novembra, okupila je učesnike iz sektora ugostiteljstva, ali i mlade koji svoju karijeru žele da pokrenu u ovoj oblasti. Svi koji su pratili konferenciju imali su priliku da saznaju koje su veštine neophodne za rad u Horeca sektoru, kako da ih steknu ili unaprede ali i da čuju uspešne priče mladih ugostitelja koji, i pored svih izazova, sa osmehom obavljaju svoj posao. Na konferenciji je pokrenuta i jedinstvena platforma Horeca zajednica namenjena svima koji posluju u ugostiteljstvu, ali i onima kojima će buduće zanimanje biti u ovoj oblasti. Coca Cola HBC Srbija na ovaj način želi dodatno da osnaži Horeca sektor i pruži podršku svojim najznačajnijim partnerima.

„Naša platforma će vlasnicima objekata u HoReCa sektoru i menadžerima omogućiti poslovne pogodnosti u saradnji sa našom kompanijom. Sa druge strane, konobarima i ljudima koji traže posao ponudiće relevantna znanja i priliku da razviju i usavrše veštine potrebne kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Ono što je najveća prednost ove platforme je povezivanje ugostiteljskog sektora a sve da bi omogućili lakšu i efikasniju komunikaciju 24 sata, 7 dana u nedelji“, istakla je Bojana Nenadović, direktor marketinga Coca-Cola HBC.

Od početka pandemije, Coca-Cola HBC usmerila je svoju podršku  upravo ka ugostiteljskom sektoru. Organizovan je on line webinar u nameri da se doprinese rešavanju problema  sa kojima se susreću oni koji rade u ugostiteljstvu. Pružena je podrška projektu “Čisto i sigurno”, a kampanjom “Otvoreni kao nikada pre’’ odabranim ugostiteljima ustupljen je deo digitalnog oglasnog prostora kako bi im se omogućila bolja promocija i komunikacija sa gostima.

„I u ovim turbulentnim vremenima ne odustajemo od snažne podrške Horeca sektoru, mladima i zajednici čiji smo partneri više od pola veka. Kao nikada pre, povezali smo se sa našim prijateljima i partnerima iz HoReCa sektora, našim kupcima, potrošačima, sa mladima koje vidimo kao pokretače promena. Naučili smo i da pažljivije osluškujemo naše partnere, uvodimo inovacije kao što je i sama paltforma Horeca zajednica,  prilagođavamo podršku i programe tako da odgovaraju uslovima poslovanja u novoj realnosti“, istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija.

Platforma Horeca zajednica koja je lansirana na on line konferenciji namenjena je svima koji posluju u Horeca sektoru – vlasnicima, menadžerima, konobarima kao i svima koji su zainteresovani da grade budućnost u ugostiteljskom sektoru. Korisnici će, u okviru ove platforme, moći da kreiraju svoje profile, prate dešavanja i trendove u svetu ugostiteljstva, postave oglas za posao, ili pak nominuju temu za diskusiju.

Svoje uspešne priče tokom on line konferencije predstavili su i iskusni i inspirativni govornici iz Horeca sektora među kojima su i Juraj Kozma, Rade Hajduković, Boško Prinčevac i Boban Lazarević. On su svojim primerom ohrabrili mlade da započnu svoje uspešne karijere, a kroz program Coca-Cola podrška mladima i da se dodatno edukuju i unaprede svoje veštine.

Juraj Kozma, suvlasnik jednog od prvih koktel barova u Beogradu „Kultura Bar“ istakao je da mladi koji žele da im profesija bude u ovoj industriji, moraju da budu dobri domaćini i psiholozi:

“Mladi treba da obrate pažnju na svoje goste, da im pruže podršku, naravno da se ne zaborave znanje i barske veštine.” On je istakao da nove generacije imaju znanje dostupno na “klik” ali i da je potrebno da prođe period da shvate da iskustvo ne može da se “zipuje”.

Boban  Lazarević, vlasnik najpoznatijeg koktel bara u Kragujevcu -„Buenavista“ pohvalio je platformu ističući da je prava stvar što je lansirana i što će omogućiti razmenu iskustava sa ljudima koji rade u ugostiteljstvu.
 

ZainteresovanI mogu da se prijave i postanu deo jedinstvene Horeca zajednice: www.horecapartner.rs

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...