Kuvari 30 ambasada spremali jela u Miele kuhinji

07. June 2017
Kuvari 30 ambasada spremali jela u Miele kuhinji

Kompanija Miele bila je partner prvog festivala nacionalnih kuhinja na kome su svoje tradicionalne specijalitete i kulturu predstavile ambasade 30 različitih država. Festival je trajao od 27. aprila do 27. maja i okupio je brojne Novosađane i goste Novog Sada koji su mesec dana uživali u bogatom programu i specijalitetima koji su pripremani u Miele kuhinji.

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premium kućnih aparata, bila je ovogodišnji pokrovitelj manifestacije „Food Planet“, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, 30 dana bili su u službi profesionalnih kuvara koji su pripremali specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Kompanija Miele na festivalu je predstavila kuhinjske uređaje najnovijeg datuma na kojima se, sa lakoćom, mogu pripremati svi specijaliteti kuhinja širom sveta i to na zdrav i efikasan način.

Jedan od uređaja koji su kuvari koristili za „live cooking“ na Trgu slobode u Novom Sadu bila je kombinovana rerna u kojoj se može kuvati na paru, a na ovaj način se gubi mnogo manje vitamina i sam ukus hrane je znatno jači i lepši. Pored toga, prikazane su i mogućnosti Miele aspiratora koji uvlače sve mirise koje oslobađa kuvanje specijaliteta iz različitih krajeva sveta, ali i moderni frižideri i vinski frižider, koji je privukao posebno interesovanje vojvođanskih vinara i gostiju iz krajeva lepih vina. 

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...