Inovacione tehnologije u ugostiteljstvu: Code platforma ublažila negativne efekte krize

30. March 2021
Izvor: Pixabay
Izvor: Pixabay
Sve se više kompanija nalazi na ivici egzistencije izazvane pandemijom, a među njima, pre svega, one čija je delatnost turizam, ugostiteljstvo, saobraćaj… I sve je više menadžera koji pokušavaju da pronađu način kako da se izbore s krizom koja je zadesila celokupnu svetsku ekonomiju. Većina njih pribegava otpuštanju radnika, smanjenju troškova gde god je to moguće, najčešće u marketingu, promociji, reklami…
 
Pojedini menadžeri su, pak, odlučili da primenom savremenih informacionih tehnologija pokušaju da ublaže negativne efekte krize izazvane pandemijom koronavirusa. Dobar primer za to je Miloš Đorđević, menadžer restorana ,“Emily garden”, koji je uvođenjem Code platforme, uspeo da ublaži negativne efekte koje je kriza ostavila na poslovanje HORECA sektora. Evo Miloševe priče: 
 
- Naš restoran je implementirao uslugu Code platforme u okviru koje se nalaze sledeća rešenja: digital signage (plasiranje reklamnih poruka putem ekrana), audio streaming (personalizovana radio stanica), code wifi (platforma za logovanje na wifi).
 
Usluga digital signage nam omogućava da reklamiramo aktuelnu ponudu našeg restorana na ekranima koji se nalaze unutar našeg objekta. Pre svega, služi za promociji novih jela. Na ovaj način im možemo pomoći i u izboru pića, npr. prikaz toga šta je najnovije u našoj ponudi vina, koje su to nove etikete itd.
 
Za uslugu audio streaminga smo se odlučili jer smo na taj način rešili pitanje muzike u restoranu. Na raspolaganju nam je veliki broj muzičkih žanrova, odabirom na klik definišemo u kom periodu koja vrsta muzike će se slušati u okviru našeg objekta. Takođe, i na ovaj način vršimo promociju noviteta u našoj ponudi.
 
Reč je o personalizovanoj radio stanici, gde posetioce restorana pozdravlja džingl ,“Dobro došli u Emily garden”. Dakle, bez tuđih reklama i prekidanja muzike reklamnim blokovima.
 
Što se tiče usluge Code wifi, vezana je za način logovanja naših posetilaca na wifi. Celokupan sistem logovanja se sastoji iz tri landing stranice, gde klijenti na vrlo lak način dolaze do Internet konekcije. Takođe, prostor za logovanje (slika ), odnosno landing stranice služi za prikaz aktuelne ponude restorana, informisanje posetilaca o akcijama itd.
Ovaj prostor najčešće koristimo za promociju novih jela i pića koja se nalaze kod nas u ponudi ili se takođe i druge kompanije sa kojima sarađujemo, oglašavaju na ovaj način. Sve tri usluge nam omogućavaju da generišemo i dodatni izvor prihoda, tako što se i drugi klijenti (dobavljači) oglašavaju kod nas u restoranu. Njima je, takođe, zanimljivo da na ovakav inovativan način promovišu svoje proizvode i usluge.
 
U sklopu restorana se nalaze i teniski tereni, pa je i veća frekvencija ljudi koji vide reklamu koja se plasira na ovakav način, putem ekrana koji se nalaze unutar objekta ili kada se posetioci loguju na wifi platformu, pa na jednoj od tri stranice vide reklamu. Ovo je vrlo pogodno za razvoj impulsivne kupovine, kada klijenti u trenutku nisu sigurni za šta bi se iz ponude restorana odlučili. 
 
Za više informacija: www.code-solutions.rs
Izvor: blic.rs
 
 

  

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...