Festival „Kuhinje sveta“ 9. i 10. marta u Beogradu

04. March 2019
Festival „Kuhinje sveta“ 9. i 10. marta u Beogradu

Jedinstveni međunarodni festival gastronomije „Kuhinje sveta“ održaće se narednog vikend, 9 i 10 marta, u beogradskoj Kombank dvorani. Festival će okupiti 50 samostalnih izlagača iz celog sveta a među zemljama predstavnicama naći će se i Švedska, Austrija, Palestina, Iran, Maroko i mnoge druge. Izlagači će biti gradovi, udruženja, mali i veliki proizvođači hrane, pića, opreme za proizvodnju i servisiranje hrane i slično.

Naši predstavnici, Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Srbije, organizovaće prvog dana predavanje o izvozu vina i fondovima Evropske Unije. Predavanje pod imenom „Trendovi u proizvodnji vina, kako do savremenog tržišta?“, održaće sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak i prof.dr Branislav Vlahović sa Departmenta za ekonomiku poljoprivrede i sociologiju sela sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.  Istog dana, biće održano još jedno predavanje uz podršku Privredne komore Srbije i Evropske mreže preduzetnika. Zainteresovani posetioci će od rukovodioca centra za EU integracije, Marka Kovačevića, moći da saznaju kako privrednici mogu da konkurišu za evropske fondove podrške i da se povežu sa stranim partnerima.

Još neke od zanimljivih radionica i predavanja koje će se sprovesti u okviru festivala su: „Najčešće zablude o šećerima u ishrani“, „Kako spremiti poznate turske slatkiše“, „Keto ishrana-osnovni koncept“, i razne druge.

Pošto je festival prodajnog karaktera, posetioci će moći da kupe ulja, začine, vina, rakije, masline, sokove med i mnoge druge proizvode koje će izlagači ponuditi. Pored toga, posetioci će moći da pazare i aparate, opremu i kuhinjske elemente za pripremu i sevisiranje hrane. Festival će biti otvoren od 11 do 19h oba dana, a u saradnji sa Kombank dvoranom pripremljena su i četiri projekcije filma strane produkcije za zainteresovane posetioce. Ulaz na festival je besplatan a cena ulaznica za filmske projekcije biće snižena na 300 dinara.

Izvor: Energetski portal

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...