Enološki Masterclass u Boutique Hotelu Alhambra

16. April 2018
Enološki Masterclass u Boutique Hotelu Alhambra
Enološki Masterclass u Boutique Hotelu Alhambra
Enološki Masterclass u Boutique Hotelu Alhambra
Enološki Masterclass u Boutique Hotelu Alhambra
Enološki Masterclass u Boutique Hotelu Alhambra

Sezona u lošinjskoj uvali Čikat započela je ekskluzivnim predstavljanjem vrlo cenjenih hrvatskih vina Krauthaker na enološkom Masterclassu u Boutique Hotelu Alhambra 5*. Reč je o pet vina jedne od najuspešnijih hrvatskih vinarija koju je na Masterclassu u lošinjskoj Alhambri predstavio direktor i vlasnik Vlado Krauthaker.

Uz probrana Krauthaker vina, pripremljena je i ekskluzivna gala večera u pet sledova koja je ukusom udovoljila i najzahtevnijim poznavaocima vina i gastronomije iz Hrvatske i okolnih zemalja.
 
Na meniju glavnog šefa a la carte restorana "Alfred Keller" Melkiora Bašića našli su se pašteta od creske jagnjetine, poširani file romba s cikorijom, ravioli alla „paštašuta“, crna slavonska svinja sa sušenim brusnicama, te desert s mousseom od jabuke i lešnicima. Uz pomno pripremljene delicije glavnog chefa nagrađivanog restorana "Alfred Keller", sklad ukusa posebno su dočarali Sauvignon VIDIM, graševina Mitrovac, Chardonnay Rosenberg MAGNUM, MERCES MAGNUM te premijerno predstavljeni Krauthaker penušavac.

Inače, Krauthaker vina poznata su i cenjena ne samo u Hrvatskoj i regionu, već i širom sveta, zbog bogate porodične tradicije stvaranja vina po ekološkim principima. Danas ova vinarija iz Kutjeva proizvodi ukupno 25 različitih etiketa vina, dok profinjena nepca enologa posebno cene spektakularnu aromu Krauthakerove izborne graševine iz 1994.
 
U a la carte restoranu "Alfred Keller" Boutique Hotela Alhambra 5* već se treću godinu zaredom na enološkim masterclassovima okupljaju enološki i gastronomski znalci, kojima hrvatski i strani vinari premijerno predstavljaju svoje renomirane vinske etikete.

Dodatno, u lošinjskoj Alhambri organizuju se i posebne degustacione večere uz pratnju edukovanih somelijera, na kojima je, uz više od 350 etiketa iz hotelske vinoteke, moguće probati i selekciju hrvatskih raritetnih vina. Poseban segment ponude obuhvataju i luksuzna vina koja se, zahvaljujući sistemu Coravin, toče na čašu bez otvaranja flaša, ekskluzivni konjaci vrhunskog kvaliteta Hennessy Richard, Hennessy Paradis i Louis XIII de Remy Martin, te više od 200 različitih vrsta žestokih pića.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...