Ekskluzivna večera “Château Gruaud Larose – Retrospective” u Beogradu 14. februara

24. January 2019

U restoranu "OMB Larder + Lounge" u sklopu Radisson Collection Old Mill Belgrade hotela 14. februara održaće se ekskluzivna vinska večera – “Château Gruaud Larose – Retrospective” World Tour.

U okviru globalne turneje “Château Gruaud Larose – Retrospective”, koja se dešava svake druge godine u odabranim gradovima širom sveta, menadžment poseda Gruo Laroz izabrao je Beograd kao prvu destinaciju 2019. godine.

Prvi put u svojoj dugoj istoriji, koja seže sve do 1725. godine, klasifikovani posed Gruo Laroz će se predstaviti Beogradu kroz fantastični retrospektivni odabir vina iz izvanrednih berbi.

Naime, reč je o jedinstvenoj i nesvakidašnjoj prilici da se uživa u vrhunskim vinima iz čak 6 berbi – 2009, 2005, 1999, 1995, 1989. i fascinantna 1975.

Svaka flaša koja će se naći pred gostima, dolazi direktno iz privatne kolekcije vina samog Šatoa. Flaša vina iz berbe 1975. godine, stara gotovo pola veka nikada nije napustila vinski podrum poseda, sve do trenutka kada je Beograd izabran za destinaciju.

I upravo je privatna kolekcija vina, neponovljiva biblioteka berbi, koja se nalazi u vinskom podrumu poseda Gruo Laroz potpuno jedinstvena u Bordou. Najstarijih 7 flaša je iz berbe 1815. godine, dakle u njima je mogao da uživa i sam Imperator Napoleon I.

Za večeru koja će se održati 14. februara, šefovi kuhinje hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade i somelijeri kreirali su jelovnik od pet sledova, naglašavajući ukuse svakog Château Gruaud Larose vina.

Gosti će imati priliku da saznaju više o filozofiji proizvodnje i otkriju šta je potrebno za stvaranje vrhunskog vina od gospodina Nicolasa Sinokueta, generalnog direktora Château Gruaud Larose na ovom jedinstvenom gastronomskom događaju, dostupnom za maksimalno 35 gostiju.

Više informacija o specijalnoj selekciji vina koja će se služiti tokom večere i jelovniku možete pronaći na sajtu restorana.

Cena večere po osobi iznosi 300 evra.

Za rezervacije gosti mogu kontaktirati hotel direktno: guestrelation.belgrade@radissoncollection.com
+381 69 8 357 322
 

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...