Dvanaesti „Fish fest” za vikend kod Kule Nebojša

29. August 2018
Dvanaesti „Fish fest” za vikend kod Kule Nebojša

Dvanaesto izdanje gastronomskog festivala „Fish fest Beograd” biće održano od 30. avgusta do 2. septembra na platou kod Kule Nebojša. Posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina, uživaće u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe i atraktivnom muzičkom programu.

Festival okuplja najbolje kuvare iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, koji će pored riblje čorbe spremati i brojne druge specijalitete. Svoje znanje predstaviće majstori Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu „kuvarski šou". Savez kuvara evropskih i mediteranskih regija iz Splita zajedno sa gostima iz Crne Gore i našim kuvarima pripremaće „dagnje na buzari” za 3.000 osoba u specijalnom kazanu od 1.000 litara.

Festival uključuje i takmičenje mladih kuvara, kao i predavanja profesora Visoke hotelijerske škole iz Beograda. Gastronomsko finale manifestacije je u nedelju, u 16 časova, kada će se održati takmičenje kuvara profesionalaca, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Tokom četiri festivalska dana, posetioci će moći da učestvuju u kuvarskim radionicama i predavanjima najvećih majstora i profesora sa prostora bivše Jugoslavije. Na štandovima na platou biće održana prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda, kao i turističke ponude Beograda i Srbije.

U sklopu ovog festivala, svakog dana će se održavati muzički koncerti. Nastupiće „Prljavi inspektor Blaža i kljunovi”, „Apsolutno romantično”, „Bend Twilight D.C Cotton pickers” i „Rok lavirint”.

Izvor:
Beoinfo

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...