Domaći ukus, a izgled svetski: Novi dezerti u hotelu Sloboda privlače goste ukusom, ali i atraktivnom prezentacijom

13. September 2022
Malina kolač, hotel Sloboda, foto: Siniša Živković
Malina kolač, hotel Sloboda, foto: Siniša Živković

Šabac, grad sa dva veka dugom građanskom tradicijom, tokom 19. veka, kao centar trgovine, kulture, ugostiteljstva i boemštine, zaslužno je nazivan „Prvom varoši Srbije“ i „Malim Parizom“. Bogata istorija bavljenja ugostiteljstvom ostala je zapisana u genetskom kodu grada, a hotel Sloboda na glavnom trgu, simbol urbanog jezgra Šapca, sa svojom poslastičarnicom Vremeplov ponosno vraća duh slavne prošlosti. Goste privlači veliki izbor domaćih kolača koji svojim izgledom prate svetske trendove, a saznali smo da je upravo ova poslastičarnica omiljeno mesto Šapčana za ispijanje jutarnje kafe uz žito sa šlagom.

Važno je biti prvi

Zamenik šefa kuhinje u hotelu Sloboda i strastveni zaljubljenik u poslastičarstvo, Miloš Jovanović, otkrio nam je recept za uspeh i popularnost njihovih kolača. Ključ je u kombinaciji pravog domaćeg ukusa, ručno pravljenih filova i kora, modernog izgleda i atraktivne prezentacije, uz konstantno praćenje trendova sa fokusom na kvalitet. Kaže da je kuhinja njegov život, ali poslastičatstvo najviše voli zbog mogućnosti da ispolji kreativnost.
- Volim da pratim trendove, najviše inostrane, gde se sve menja iz meseca u mesec, sa željom da sve te inovacije donosem u Šabac i da upravo ovde postavljamo standarde. Bitno je biti prvi u nečemu, jer ljudi vole da probaju nove stvari atraktivnog izgleda, ali ukus i kvalitet moraju ostati primarni. Gosti se vraćaju ako su zadovoljni ukusom – objašnjava Miloš Jovanović.

Novo u ponudi

Ponuda dezerata u poslastičarnici Vremeplov se redovno inovira i usklađuje sa sezonom i preferencijama gostiju. Miloš i celokupan tim poslastičara ponosan je na novu kartu dezerata, koju su vredno i detaljno pripremali tokom leta.
- Uvek bih nešto drugačije, provedem 30 posto dana istražujući, smišljajući kombinacije ukusa i način prezentacije koji će doneti nov kvalitet i osvežiti ponudu, stim što moramo da ponudimo po nešto za svakog gosta - kaže naš sagovornik i dodaje da su gostima omiljeni žito sa šlagom, Bledska krempita, baklava, čizkejk, kao i torte Esterhazi i Moskva.
Od noviteta u ponudi Miloš ističe pohovanu čokoladu, a posebno je ponosan na Limun tart za koji kaže da je mnogo vežbao da bi došao do tog savršenog ukusa i najboljeg recepta. Svojim izgledom i ukusom izdvojili su se kolač u obliku maline, Reforma rolat i Cica Maca čizkejk.

Preneli smo vam samo deo čarolije koju svakodnevno priprema vredni tim kuvara i poslastičara hotela Sloboda, tim vrsnih majstora svog zanata, koji uz dobru organizaciju i ljubav prema svom poslu postavljaju visoke standarde, dajući veliki doprinos razvoju gastronomske ponude nekadašnje „prve varoši Srbije“.

Evo i recepta za pohovanu čokoladu:
Istopiti Galeb mlečnu čokoladu, te je kalupima oblikovati u kugle, gde se čokolada steže i hladi. Zatim se panira u brašnu, jajima i mlevenom Pionir keksu, i kratko se prži u dubokoj masnoći. Čokoloda se unutra istopi, a spolja dobija hrskavi omotač. Sladoled od vanile je savršen prilog.
Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...