Domaći ukus, a izgled svetski: Novi dezerti u hotelu Sloboda privlače goste ukusom, ali i atraktivnom prezentacijom

13. September 2022
Malina kolač, hotel Sloboda, foto: Siniša Živković
Malina kolač, hotel Sloboda, foto: Siniša Živković

Šabac, grad sa dva veka dugom građanskom tradicijom, tokom 19. veka, kao centar trgovine, kulture, ugostiteljstva i boemštine, zaslužno je nazivan „Prvom varoši Srbije“ i „Malim Parizom“. Bogata istorija bavljenja ugostiteljstvom ostala je zapisana u genetskom kodu grada, a hotel Sloboda na glavnom trgu, simbol urbanog jezgra Šapca, sa svojom poslastičarnicom Vremeplov ponosno vraća duh slavne prošlosti. Goste privlači veliki izbor domaćih kolača koji svojim izgledom prate svetske trendove, a saznali smo da je upravo ova poslastičarnica omiljeno mesto Šapčana za ispijanje jutarnje kafe uz žito sa šlagom.

Važno je biti prvi

Zamenik šefa kuhinje u hotelu Sloboda i strastveni zaljubljenik u poslastičarstvo, Miloš Jovanović, otkrio nam je recept za uspeh i popularnost njihovih kolača. Ključ je u kombinaciji pravog domaćeg ukusa, ručno pravljenih filova i kora, modernog izgleda i atraktivne prezentacije, uz konstantno praćenje trendova sa fokusom na kvalitet. Kaže da je kuhinja njegov život, ali poslastičatstvo najviše voli zbog mogućnosti da ispolji kreativnost.
- Volim da pratim trendove, najviše inostrane, gde se sve menja iz meseca u mesec, sa željom da sve te inovacije donosem u Šabac i da upravo ovde postavljamo standarde. Bitno je biti prvi u nečemu, jer ljudi vole da probaju nove stvari atraktivnog izgleda, ali ukus i kvalitet moraju ostati primarni. Gosti se vraćaju ako su zadovoljni ukusom – objašnjava Miloš Jovanović.

Novo u ponudi

Ponuda dezerata u poslastičarnici Vremeplov se redovno inovira i usklađuje sa sezonom i preferencijama gostiju. Miloš i celokupan tim poslastičara ponosan je na novu kartu dezerata, koju su vredno i detaljno pripremali tokom leta.
- Uvek bih nešto drugačije, provedem 30 posto dana istražujući, smišljajući kombinacije ukusa i način prezentacije koji će doneti nov kvalitet i osvežiti ponudu, stim što moramo da ponudimo po nešto za svakog gosta - kaže naš sagovornik i dodaje da su gostima omiljeni žito sa šlagom, Bledska krempita, baklava, čizkejk, kao i torte Esterhazi i Moskva.
Od noviteta u ponudi Miloš ističe pohovanu čokoladu, a posebno je ponosan na Limun tart za koji kaže da je mnogo vežbao da bi došao do tog savršenog ukusa i najboljeg recepta. Svojim izgledom i ukusom izdvojili su se kolač u obliku maline, Reforma rolat i Cica Maca čizkejk.

Preneli smo vam samo deo čarolije koju svakodnevno priprema vredni tim kuvara i poslastičara hotela Sloboda, tim vrsnih majstora svog zanata, koji uz dobru organizaciju i ljubav prema svom poslu postavljaju visoke standarde, dajući veliki doprinos razvoju gastronomske ponude nekadašnje „prve varoši Srbije“.

Evo i recepta za pohovanu čokoladu:
Istopiti Galeb mlečnu čokoladu, te je kalupima oblikovati u kugle, gde se čokolada steže i hladi. Zatim se panira u brašnu, jajima i mlevenom Pionir keksu, i kratko se prži u dubokoj masnoći. Čokoloda se unutra istopi, a spolja dobija hrskavi omotač. Sladoled od vanile je savršen prilog.
Comments (0)

Connected news

Restaurants
Da li će kafa zbog klimatskih promena postati luksuz?
02. October 2023
Klimatske promene su veliki problem za industriju kafe u celom svetu i prete da jedan od...
Restaurants
Projekat „Eko partner“: Mreža odgovornih ugostitelja u borbi za održivu budućnost
29. September 2023
Sa ciljem da motiviše ugostiteljski sektor da se još aktivnije uključi u...
Restaurants
5 Star Dinner – Veliki humanitarni događaj u okviru 2. Belgrade Restaurant Show-A
22. September 2023
U prostorijama Turističke organizacija Srbije 21. septembra održana je konferencija za medije...
Restaurants
Evropska Unija finansira rekonstrukciju  Kraljeve vinarije u Topoli
12. September 2023
Nemačka saradnja u Srbiji (GIZ) najavila je za oktobar raspisivanje tendera za rekonstrukciju...