Da li biste probali sendvič od 7.000 dinara?

25. February 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Na drušrvenim mrežama proteklih dana u centru pažnje bili su sendviči šefa Andree Zagatija koji koštaju kao jela visoke kuhinje.

Andrea Zagati, privatni šef Rodžera Votersa, basiste i tekstopisca čuvenog Pink Flojda nedavno je u Londonu otvorio jednu sasvim luksuznu sendvičaru - Mr Z's Luxury Sandwiches. Od kuvara koji je radio u mnogim presižnim svetskim restoranima i kuvao za slavne ličnosti poput Kanje Vesta i En Hetavej niko nije očekivao lokal u kome se prodaju sendviči. Međutim, nije to baš obična sendvičara. Svaki sendvič pravi isključivo Andrea i to od najfinijih sastojaka. Prodaje ih po ceni od neverovatnih 50 funti po komadu, a tvrdi i da su dostojni Mišlenove zvezde.

- Na ideju za otvaranje lokala u kome se prodaju luksuzni sendviči došao sam u proteklih dvanaest meseci koji su bili pravi pakao za ugostiteljsku industriju, naročito za luksuzno ugostiteljstvo. Bilo je zaista izazovno za sve ugostitelje u Londonu da ostanu u Londonu i da prevaziđu krizu. Luksuzno ugostiteljstvo koje podrazumeva rad za privatne klijente i najviše članove društva, prilično je oštećeno pandemijom – rekao je za Daily Mail Andrea Zagati.

Cena sendviča izazvala je burne reakcije na Tviteru, naročito na kuvarevu tvrdnju da je reč o pristupačnom luksuzu. Najjeftiniji sendvič košta 25 funti, a Andrea ga „brani“ i cenovno upoređuje sa Happy Meal obrokom iz Mekdonaldsa. Najskuplji je punjen kavijarom i umotan u 24 karatno jestivo zlato i košta duplo više. Ostali se, kako piše Daily Mail, mogu pohvaliti samo zvučnim imenima kao što su Da Vinči i Posejdon, a ustvari su to kroasani punjeni dimljenim lososom, labne kremom, krastavcem i zelenom salatom. Definitivno, nešto što ne vredi 50 funti.

Izvor: Vino i fino

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...
Restaurants
Mišlenova gastronomska ekspanzija: Čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.
18. December 2023
Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak...