Besplatne edukacije za ugostitelje zahvaljujući sporazumu PKS i METRO-a

15. June 2018
Besplatne edukacije za ugostitelje zahvaljujući sporazumu PKS i METRO-a

METRO Srbija i Privredna komora Srbije (PKS) potpisali su 14. juna Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a obuke će, pored Beograda i Požarevca, biti organizovane i u Novom Sadu, Čačku, Subotici, Nišu i Kragujevcu.
 
Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije.

Predsednik PKS Marko Čadež podsetio je da u sektoru ugostiteljstva posluje oko 28.000 preduzetnika i kompanija, od kojih je 8.000 u Beogradu. Čadež je naglasio značaj organizovanja edukativnih radionica poput ove, širom Srbije, u čemu će aktivnu ulogu imati regionalne komore.

Direktor kompanije METRO Srbija Roberto Mankuzo, ovom prilikom je istakao da je METRO u prethodnih nekoliko godina započeo promene u svom poslovanju.

- Promene su uočljive i na srpskom tržištu, gde primećujemo da je sve značajnija budućnost poslovanja u sektoru ugostiteljstva. Zbog toga je i naš fokus na kupcima iz HoReCa sektora, ali ne samo u kontekstu našeg poslovanja, već i zato što verujemo da možemo doprineti rastu ugostiteljstva i napraviti pozitivnu razliku na tržištu Srbije. Mnoge inovativne usluge i servise koje pružamo globalno, poput besplatnih digitalnih alata za ugostitelje, uskoro planiramo i ovde - poručio je Mankuzo.

Comments (0)

Connected news

Restaurants
Gault&Millau gastronomski vodič 2024 - Srbija slavi vrhunac kulinarstva
25. April 2024
Ugledni gastronomski vodič Gault&Millau u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije na...
Restaurants
Kuvari sa Mišelinovim zvezdicama pripremaju obroke za putnike Air France-a
12. February 2024
Ljudska čula se u kabini aviona, odnosno na visini od 10.000 metara iznad zemlje, ne...
Restaurants
Održan prvi Michelin Masterclass u Srbiji
19. January 2024
Prestižni MICHELIN vodič, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Srbije, s...
Restaurants
Kultna brza hrana Istanbula
28. December 2023
Turska kuhinja je hvaljena na međunarodnom nivou, od restorana sa Mišelin zvezdicama do...